Cocu wil positiespel van defensief sterk PSV verbeteren

Reacties

Phillip Cocu vond dat PSV tegen SC Cambuur (1-2 winst) verdedigend heel goed speelde en constateerde dat er in het positiespel van zijn elftal nog rek zit.

Cocu wil positiespel van defensief sterk PSV verbeteren

Midweeks blameerde PSV zich met een aantal reservespelers in de beker tegen Roda JC Kerkrade (3-2 verlies). 'Dan is het belangrijk om goed te reageren als team', meende de PSV-trainer bij de NOS. 'Dat hebben ze goed gedaan, maar dat merkte ik al in de voorbereiding op de wedstrijd. We hebben een goede zege behaald in een moeilijke uitwedstrijd onder moeilijke omstandigheden.'

In de eerste helft maakte Cambuur het PSV bij vlagen erg lastig. 'Daarom zijn we compacter gaan spelen. Daarna werden we steeds sterker, kregen we enkele goede mogelijkheden en hebben we nauwelijks iets weggegeven. We speelden een volwassen wedstrijd en dwongen Cambuur om het tempo naar beneden te halen. Dit is een heerlijke overwinning', aldus een glunderende Cocu.

De oefenmeester zag echter ook dat zijn elftal nog progressie kan boeken. 'Aan de bal en in het positiespel kunnen we nog dingen verbeteren. Daar zit er nog rek in deze ploeg. Organisatorisch en defensief gezien hebben we het wél heel goed gedaan. Dat is een belangrijke basis om op voort te bouwen.'

De Jong
PSV zag spits Luuk de Jong in de slotfase uitvallen met een hoofdwond, maar de schade bij de spits lijkt beperkt te blijven tot vijf hechtingen. De thuiswedstrijd tegen Willem II op 31 januari lijkt voor hem niet in gevaar te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.