SC Cambuur won nog nooit van PSV

Reacties

● PSV won vier van de voorgaande vijf Eredivisiewedstrijden tegen SC Cambuur in Leeuwarden (G1).

SC Cambuur won nog nooit van PSV

● SC Cambuur pakte slechts twee punten in elf competitieduels met PSV (V9 – thuis en uit) en maakte in deze wedstrijden in totaal slechts drie goals.

● De Leeuwarders verloren in de Eredivisie alleen vaker van Feyenoord (tien keer) dan van PSV (negen keer).

● Cambuur staat al sinds de derde speelronde van dit seizoen in het linkerrijtje; in de voorgaande vijf Eredivisiejaargangen stonden de Leeuwarders in totaal vijf speelronden negende of hoger. De club eindigde nog nooit in het linkerrijtje in de Eredivisie.

● Cambuur-clubtopscorer Bartholomew Ogbeche maakte dit seizoen acht van zijn tien Eredivisiegoals in de tweede helft en is de enige Eredivisiespeler met meer dan zes doelpunten die nog geen openingstreffer maakte.

● Overigens kan Ogbeche de Nigeriaan met de meeste Eredivsiegoals worden in één seizoen. In het verleden scoorden Nwanko Kanu (1995/96) en Tijani Babangida (1997/98) dertien keer voor Ajax.

● PSV won als enige ploeg de laatste vijf duels in de Eredivisie.

● PSV heeft al 209 Eredivisieminuten niet weten te scoren in Friesland; de Eindhovenaren verloren de laatste twee bezoeken aan de provincie (3-0 en 1-0 tegen Heerenveen).

● PSV won dit seizoen acht en verloor geen enkele van de negen Eredivisieduels waarin het minder balbezit had dan de tegenstander (G1), waaronder de 4-0 thuiszege op Cambuur in september (42 procent).

● De Eindhovenaren zijn voor het eerst sinds november 2011 ongeslagen in vijf opeenvolgende uitduels in de Eredivisie (W4, G1).

● Memphis Depay ondernam dit seizoen de meeste schotpogingen in de Eredivisie (63 keer).

● PSV maakte dit seizoen meer uitdoelpunten (negentien) dan elke andere Eredivisieploeg .

● Opvallend: PSV-spits Luuk de Jong is de speler met de meeste schoten tussen de palen (31 van de 49 geeft een schotnauwkeurigheid van 63,2 procent)

● Elf kopdoelpunten maakte PSV dit seizoen, het hoogste aantal van de Eredivisie, Feyenoord volgt met acht.

● De ploeg van Phillip Cocu hield dit seizoen nu al achtmaal de nul, één keer minder dan in de afgelopen twee seizoenen (totaal negen clean sheets in 2012/13 en 2013/14).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.