Cocu: 'Slag op het middenveld bepalend tegen Feyenoord'

Reacties

PSV kan woensdag (20.45) een belangrijke slag slaan in de titelstrijd als het thuis van Feyenoord wint. Het gat op de ranglijst bedraagt momenteel al negen punten, waardoor de Rotterdammers eigenlijk wel moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Trainer Phillip Cocu verwacht een heel interessante wedstrijd.

Cocu: 'Slag op het middenveld bepalend tegen Feyenoord'

'De wedstrijd tegen Feyenoord wordt voor een groot deel bepaald door de slag op het middenveld. Daar heeft Feyenoord met Jordy Clasie een bepalende speler. Karim El Ahmadi is in Engeland een echte box-to-box-speler geworden en Lex Immers heeft natuurlijk ook veel power', vertelde Cocu dinsdag tijdens de persconferentie.

Voor Cocu betekent de topper tegen Feyenoord, de laatste ploeg die PSV in competitieverband een thuisnederlaag toebracht, ook een weerzien met Fred Rutten. Cocu was bij PSV eerst assistent van Rutten en volgde de hem in 2012 zelfs tijdelijk op toen de huidige Feyenoord-coach in Eindhoven werd ontslagen.

Fred Rutten en Phillip Cocu kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij PSV.
Fred Rutten en Phillip Cocu kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij PSV.

'Fred Rutten is een uitstekende coach met wie ik heel fijn heb samengewerkt bij PSV', stelt Cocu, die bekend is met de werkwijze van zijn oude leermeester. 'Hij wil graag een mannetje meer op het middenveld zien te creëren', aldus Cocu, die denkt dat PSV en Feyenoord aan elkaar gewaagd zijn. 'Beide ploegen hebben een uitstekende verdediging, maar ook scorend vermogen.'

Waar Feyenoord in Jens Toornstra een belangrijke basisspeler mist, is PSV zonder kleerscheuren uit de  wedstrijd tegen FC Twente gekomen. De selectie van Cocu heeft twee keer licht getraind en bracht maandag in het kader van Kerstmis nog even een bezoek aan zieke kinderen in ziekenhuizen uit de regio. PSV is klaar voor het voorlaatste duel van de heenronde. Bij winst op Feyenoord sluit de club de eerste seizoenshelft af op de eerste plaats. De voorsprong op nummer twee Ajax bedraagt in dat geval immers vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.