Cocu: 'Salarisplafond ook voor Toivonen niet doorbreken'

De onderhandelingen tussen PSV en Ola Toivonen over een nieuw eenjarig contract zijn nog steeds niet afgerond. De aanvallende middenvelder/schaduwspits heeft al weken een aanbieding in beraad, maar gaf PSV tot op heden geen uitsluitsel.

Cocu: 'Salarisplafond ook voor Toivonen niet doorbreken'

Trainer Phillip Cocu liet vrijdagmiddag weten dat 'de bal bij Ola ligt'. De Zweedse international sprak vorige week met technisch manager Marcel Brands en liet weten dat de financiële voorwaarden in de aanbieding hem niet tevreden stemden.

Toivonen is in de selectie van PSV een van de absolute grootverdieners, met ruim 900.000 euro bruto per jaar. Het salarisplafond bij PSV bedraagt één miljoen euro per jaar. Dat plafond werd ingesteld ten tijde van de financiële herstructurering in 2011.

Volgens Cocu is er geen reden om het salarisplafond op dit moment te doorbreken: 'Dat geldt niet alleen voor Ola, maar ook voor alle andere spelers. Ik zeg niet dat er nooit een uitzondering gemaakt zal worden, maar op dit moment is dat nog niet nodig.'

PSV wil het aflopende contract van Toivonen graag verlengen om te voorkomen dat hij na dit seizoen transfervrij de deur uitloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen