Cocu: 'Niet dezelfde fout maken tegen FC Utrecht'

Reacties

Drie dagen na de bekeruitschakeling krijgt PSV in de Eredivisie kans op revanche tegen FC Utrecht. Trainer Phillip Cocu weet dat zijn ploeg de Domstedelingen op een andere manier moet bespelen dan donderdag.

Cocu: 'Niet dezelfde fout maken tegen FC Utrecht'

PSV wist zich tijdens de bekernederlaag (1-3) geen raad met de compacte zonedefensie en scherpe counters van FC Utrecht. 'Het vergt heel veel zorgvuldigheid om door zo’n hechte defensie heen te spelen. Dat lukte ons niet', aldus Cocu op de clubsite. Donderdag na afloop van het bekerduel zei de trainer al dat zijn ploeg had verzuimd het tempo op te schroeven, waardoor FC Utrecht de linies vrij gemakkelijk gesloten hield.

'We moeten niet dezelfde fout maken', gaat Cocu verder tijdens zijn vooruitblik op het duel van zondag. Daarbij kijkt hij ook naar de verdediging van zijn ploeg, die donderdag twee keer weggecounterd werd door FC Utrecht. 'Wij moeten zorgen dat we in defensief opzicht beter staan. Ook als wij in de aanval zijn.'

Cocu kan tegen FC Utrecht niet beschikken over de geblesseerden Maxime Lestienne en Andrés Guardado. Stijn Schaars keert terug in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.