Cocu met Moreno op bezoek bij pechvogel Shaw

Reacties

In Heracles Almelo treft PSV zaterdag zowaar een ploeg die één punt meer heeft dan de regerend landskampioen. Trainer Phillip Cocu liet weten veel respect te hebben voor de Almeloërs. Daarnaast bracht de oefenmeester donderdag samen met Héctor Moreno een bezoekje aan Luke Shaw.

Cocu met Moreno op bezoek bij pechvogel Shaw

Cocu schoof vrijdag aan voor het wekelijkse perspraatje op De Herdgang. Daar besprak hij het duel van zaterdag met Heracles Almelo. PSV reist af, vier dagen na de sensationele 2-1 overwinning op Manchester United voor de Champions League. 'De overgang kan lastig zijn. We hebben een grote wedstrijd gespeeld, maar we moeten in staat zijn de knop om te zetten', aldus Cocu.

Toch moeten de Eindhovenaren die stunt niet helemaal vergeten. 'Het geeft vertrouwen om een tegenstander van dat niveau te verslaan. Soms wordt er wat anders gevraagd om te winnen. Dat hebben we uitstekend gedaan en moeten we meenemen naar Almelo. We hebben in ieder geval voldoende vertrouwen om positief naar de wedstrijd toe te leven', zegt hij via de officiële kanalen.

De Almeloërs hebben twaalf punten uit vijf duels, een punt meer dan PSV. Cocu is dan ook op zijn hoede. 'Zij hebben tot nu toe uitstekende resultaten behaald, wat bewijst dat het een goede solide ploeg is die weinig ruimte weg geeft. Ze hebben gevaarlijke jongens op de flanken en met Wout Weghorst een goed aanspeelpunt. We hebben vorig jaar zelf kunnen zien dat het nooit makkelijk is om daar te spelen.' Destijds won PSV pas in de laatste minuut: 1-2.

Blessures
Ook ging het op het perspraatje over de verschillende blessuregevallen. Cocu liet weten dat Adam Maher in de wedstrijdselectie terugkeert na zijn bovenbeenblessure, maar dat Nicolas Isimit-Mirin ontbreekt met knieklachten. Daarnaast is Andrés Guardado niet van de partij; hij liep tegen Man Utd een enkelblessure op. Het is nog niet duidelijk hoe lang de Mexicaan niet inzetbaar is. Cocu neemt talent Kenneth Paal wél mee naar Almelo.

Ook ging het over een geblesseerde speler die níét bij PSV onder contract staat. Manchester-verdediger Luke Shaw brak dinsdag door een tackle van Moreno zijn been. Cocu en de Mexicaanse verdediger zochten hem donderdag op in het ziekenhuis. 'Het feit dat hij ons wilde ontvangen, zegt daarbij genoeg. We hebben hem persoonlijk sterkte gewenst en gelukkig was de ergste pijn bij hem al wat minder', zag Cocu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.