De stunt van PSV tegen Manchester United in tien beelden

De verrassende 2-1 zege van PSV op Manchester United leverde tal van mooie, sprekende of indringende beelden op. VI.nl selecteerde een tiental van VI Images.

Hét aangrijpende beeld van de blessure van Luke Shaw. Het rechterbeen van de jonge Engelsman bezwijkt na een krachtige tackle van PSV'er Héctor Moreno, met een dubbele beenbreuk tot gevolg. Wonder boven wonder komt Moreno er zonder straf vanaf.
Memphis Depay doet wat hij al zo vaak deed in Eindhoven: scoren. In de 41ste minuut dribbelt hij door de PSV-verdediging en schiet hij de bal achter Jeroen Zoet in het doel.
Of hij nog op het veld had mogen staan is de vraag, maar op slag van rust kopt Héctor Moreno via het hoofd van Daley Blind raak. Daarmee doet hij de 0-1 tussenstand op het scorebord verdwijnen: 1-1.
Een sprekend beeld na de gelijkmaker van Moreno. Zoals PSV als collectief aanvalt en verdedigt tegen Manchester United, wordt ook het feestje gezamenlijk gevierd. Eendracht maakt macht.
In de rust van de wedstrijd neemt de naar Newcastle United vertrokken Georginio Wijnaldum afscheid van het publiek waar hij vier jaar lang voor speelde.
PSV komt sterk uit de kleedkamer en bekroont die goede fase in de 57ste minuut met een goal. Na een uitstekende voorzet van Maxime Lestienne kopt Luciano Narsingh raak à la Luuk de Jong.
Het laatste halfuur staat voor PSV in het teken van overleven. Jeffrey Bruma neemt in die fase een voortrekkersrol op zich. De centrumverdediger heerst en bezorgt Uniteds miljoenenaankoop Anthony Martial daarmee een vervelende avond.
Louis van Gaal kijkt in de slotfase gespannen toe hoe Manchester United een nederlaag probeert te voorkomen. Zijn assistent Ryan Giggs lijkt er weinig vertrouwen meer in te hebben.
Arbiter Nicola Rizzoli fluit voor het einde van de wedstrijd, waarna een enorm feest losbarst in Eindhoven. Ook trainer Phillip Cocu en zijn assistent Ruud Brood zijn door het dolle na de sensationele zege.
Zo had Memphis zijn rentree in Eindhoven niet voorgesteld. Met een PSV-shirt als souvenir druipt hij af.