Cocu kijkt uit naar cruciale maanden bij PSV

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tevreden terug op het trainingskamp dat de Eindhovenaren achter de rug hebben op Malta. De coach van de titelverdediger kijkt uit naar de tweede seizoenshelft, die zondag begint op bezoek bij Feyenoord in De Kuip.

Cocu kijkt uit naar cruciale maanden bij PSV

Zondag sloot de selectie van PSV af met een training op het strand. Tijdens de week op Malta werd met 2-1 verloren van Hibernians FC en werd het oefenduel met FK Dedic op het laatste moment geschrapt.

'Dat heeft als voordeel dat we spelers die aan het terugkomen zijn, zoals Maxime Lestienne en Jetro Willems, minuten kunnen laten maken', legt Cocu op de clubwebsite dat besluit uit. 'De andere spelers houden rekening met hun situatie. Daarnaast is de weerstand tijdens zo’n partij net zo hoog en werd er op het scherp van de snede gespeeld. We hebben de beide teams verschillende systemen laten spelen en laten herkennen. Het is anders dan een wedstrijd, maar in deze situatie het beste wat we konden doen.'

Cocu was vooral blij met de faciliteiten. 'De afgelopen dagen hebben we de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft', stelde hij over de week waarin ook individuele gesprekken met de spelers plaats hadden. 'Ze moeten zich realiseren wat er nu aan gaat komen. Nu komt onze doelstelling van het begin van het seizoen dichterbij, de komende vier maanden worden de prijzen verdeeld. Daar leven we naar toe en ze moeten er alles aan doen om op alle fronten mee te blijven strijden. Ze hebben het namelijk zelf voor elkaar gekregen.'

'Er komen verschrikkelijk mooie wedstrijden aan. Maar ook wedstrijden waarin we het moeilijk gaan krijgen. Dan kunnen ze laten zien dat ze nog sterker zijn geworden. Het seizoen is pas geslaagd als we kampioen zijn. Dat is ons doel, en bij de andere prijzen het maximale eruit halen. We hebben geproefd aan de UEFA Champions League en we moeten er alles aan doen om dat weer te halen', zo besluit de PSV-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.