Speelminuten Willems in onderling oefenduel PSV

PSV heeft zaterdag tijdens het trainingskamp op Malta een onderling oefenduel van drie keer 25 minuten gespeeld. De ene partij speelde in het thuisshirt, de andere ploeg in het trainingstenue; het laatstgenoemde elftal won. Bij de thuisploeg maakte Jetro Willems minuten.

Van een wedstrijd tussen het beoogde basisteam en de reserves was geen sprake, trainer Phillip Cocu had de boel door elkaar gegooid. Uiteindelijk was het de ploeg in de trainingsshirts die aan het langste eind trok. Jeffrey Bruma opende de score al na twee minuten met een kopbal uit een corner. Door een ongelukkige eigen goal van Kenneth Paal werd het 0-2, diezelfde Paal maakte vrijwel direct 1-2. Gastón Pereiro zorgde van dichtbij voor de 1-3 eindstand.

Tijdens het duel kwam Jetro Willems bij elkaar zo'n vijftig minuten in actie. Hoewel het slechts een trainingspartijtje betrof, toonde het wel aan dat de revaliderende linksback op de goede weg is na zijn knieblessures. Het aantal minuten overtrof de verwachtingen van Cocu, die herhaalde dat het duel met Feyenoord nog te vroeg komt voor de linksback.

Ook Maxime Lestienne en Hectór Moreno – die de ochtendtraining nog lieten schieten – kwamen in actie. Simon Poulsen en Luciano Narsingh – die 's ochtends met een zak ijs op de knie de spelersbus in stapte vanwege irritatie aan de knie – bleven langs de kant.