PSV in slotminuut onderuit tegen Maltese voetbaldreumes

Reacties

PSV heeft zich tijdens het voorlopig enige oefenduel van het trainingskamp op Malta niet van zijn beste kant laten zien. Tegen de kampioen van het land waar PSV te gast is, gingen de Eindhovenaren in een slechte wedstrijd met 2-1 onderuit.

PSV in slotminuut onderuit tegen Maltese voetbaldreumes

Bij de ploeg van trainer Phillip Cocu kwamen Simon Poulsen, Jetro Willems (blessures), Andrés Guardado, Santiago Arias, Gastón Pereiro, Davy Pröpper en derde keeper Luuk Koopmans niet in actie, de overige twintig spelers die mee zijn naar Malta speelden wél. Maar PSV – dat in de ochtend nog een pittige training afwerkte –  wist totaal niet te overtuigen tegen de voetbaldwerg.

De eerste momenten van dreiging waren zelfs voor Hibernians, maar schoten van Gilmar da Silva Ribeiro en Bjorn Kristensen troffen geen doel. PSV kwam even later wel op voorsprong, maar de manier waarop was bijzonder curieus. Verdediger Rui da Garcia Gomes wilde terugspelen op zijn keeper, maar de bal verdween via de druk zettende Rai Vloet in het doel.

De middenvelder had de voorsprong na een klein half uur moeten verdubbelen, maar hij kopte van dichtbij net naast. Een kopbal van Nicolas Isimat-Mirin ging kort daarna net over, net als een volley via de grond van Maxime Lestienne. Omdat Luciano Narsingh op slag van rust uit een gouden kans tegen de lat schoot, was de ruststand 0-1.

Cocu wisselde in de rust zeven keer, en zag hoe de Maltezen op gelijke hoogte kwamen. Jeroen Zoet speelde Jordy de Wijs door de lucht aan, maar de back verspeelde de bal aan Jackson de Lima. Hij vond voor het doel Ribeiro, die simpel de 1-1 binnentikte. Direct daarna kwam de Nederlandse goalie Stan van Hoeven – die speelt voor een Oostenrijke derdedivisionist, maar bij Hibernians op proef is – binnen de lijnen. Hij hield de nul, en omdat Jorge Santos Silva in de extra tijd de 2-1 binnenschoot, ging PSV zelfs nog onderuit.

PSV hoopt dit trainingskamp – dat tot maandag duurt – nóg een oefenpot te spelen. Daarvoor had de ploeg Legia Warschau op het oog, maar de Polen komen pas zaterdag aan en willen dan eigenlijk niet direct een wedstrijd spelen. PSV bekijkt nu de alternatieven: een andere tegenstander of een andere speeldag.

Opstelling PSV eerste helft: Pasveer; Brenet, Bruma, Isimat, De Wijs; Vloet, Maher, Hendrix; Narsingh, Locadia, Lestienne.
Opstelling PSV tweede helft: Zoet; Brenet, Isimat, Alberto, De Wijs (76. Moreno); Lundqvist, Schaars, Paal; Jozefzoon, Locadia (66. De Jong), Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.