Cocu denkt even niet aan goed voetbal: 'Gaat nu om punten'

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu vindt het tweeluik met Sparta Rotterdam zaterdag en dinsdag van groot belang voor de titel- en bekeraspiraties van PSV. 'In de dubbel met Sparta hebben we resultaten nodig', meent de trainer.

Cocu denkt even niet aan goed voetbal: 'Gaat nu om punten'

Na gelijke spelen tegen SC Heerenveen en Heracles Almelo (beiden 1-1) is het voor PSV zaak om te winnen van Sparta om in te lopen op Feyenoord en/of Ajax. Die clubs staan zondag (14.30 uur) tegenover elkaar in Rotterdam voor De Klassieker. Hoewel het gat van PSV met Feyenoord (negen punten) een stuk groter is dan met Ajax (vier), maakt Cocu zich niet druk over wat de uitslag wordt in de Kuip. 'Het maakt me niet uit wie er wint. Ik ben bezig met mijn eigen ploeg en ik wil de drie punten pakken', aldus de trainer bij zijn wekelijkse perspraatje.

Drie punten pakken, dat is voor de Eindhovenaren al even geleden. Op 24 september werd er uit bij Excelsior voor het laatst gewonnen. Met de Champions League-wedstrijden tegen FK Rostov (2-2) en Bayern München (4-1) meegerekend is de ploeg nu al vier duels zonder zege. 'Je moet twee dingen scheiden. Champions League en Eredvisie. Uit tegen Rostov zat er meer in en Bayern München is gewoon een topclub die ook nog een goede dag had', relativeert Cocu de tegenvallende resultaten.

Toch erkent hij dat er een hoop druk staat op de duels met Sparta. 'We hebben resultaten nodig. Natuurlijk streef je naar goed voetbal, maar het gaan om punten halen. Als dat niet lukt kunnen we niet tevreden zijn.'

Siem de Jong
De verwachting is dat Siem de Jong ook tegen de Rotterdammers zaterdag weer van de partij is. De Newcastle United-huurling kwam met weinig wedstrijden in de benen naar Eindhoven, maar wordt desalniettemin veelvuldig ingezet door Cocu. 'We wisten dat Siem langdurig niet gespeeld heeft. Dat heb je een traject in je hoofd om hem terug te brengen. Door de onverwachte situatie (Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar kampten de laatste weken met blessures, red.) is dat proces versneld.'

Zaterdag trappen PSV en Sparta in het Philips Stadion om 19.45 uur af. Drie dagen later gaan de ploegen op herkansing op Het Kasteel om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.