Brenet: 'Dit is de beste club waar ik ooit tegen heb gespeeld'

Joshua Brenet had woensdag een zware avond in de Allianz Arena tegen Bayern München. De rechtervleugelverdediger van PSV zag met name in de eerste twintig minuten van het Champions League-duel de ene na de andere speler passeren. 'Het was spitsuur.'

Wat dacht jij na twintig minuten, bij een 2-0 stand?
'Ja, wat moet je denken. De wedstrijd duurt negentig minuten. Het was niet van: "We gaan met zoveel verliezen." Maar ze begonnen inderdaad aardig sterk, vooral over de flanken. Aan mijn kant kwam de één na de ander. Het was spitsuur. De back ging er vaak overheen. Gáston Pereiro bleef vrij aanvallend waardoor het vaak twee tegen één was.'

Toch leef je nog in de rust.
'Het stond 2-1 en kon echt alle kanten op. We kregen ook een paar goede kansen. Die bal van Pereiro, de kopbal van Luuk de Jong. We begonnen vol overtuiging aan de tweede helft. Zij maakten hun kansen niet af. Bij 3-1 wordt het wel lastiger...'

Dan is het gespeeld?
'Zij kwamen er goed doorheen. Je kent hun spel; dat positiespel is zo goed. Het wordt dan moeilijker en moeilijker. Je probeert wat te forceren, maar je weet hoe dodelijk ze zijn in de counter. Het is jammer dat het nog 4-1 wordt.'

Dat is dus het kwaliteitsverschil?
'Dit is de beste club waar ik ooit tegen heb gespeeld, ja. Zelf ben ik niet heel erg ontevreden. Ik zeg altijd: "Dit zijn de wedstrijden waarin je je moet onderscheiden." Toch is het wel moeilijk hoor.  Dit is wel echt dé wereldtop.'

Betekent deze nederlaag uitschakeling in de Champions League?
'Natuurlijk wordt het moeilijk nu. We willen overwinteren, desnoods in de Europa League. Maar stel dat we de komende drie wedstrijden winnen, dan is nog van alles mogelijk. Ik weet dat het lastig wordt, maar als er een kans is moet je er voor gaan.'