Clubs en FIFA praten over compensatie voor winter-WK

Reacties

De belangenvereniging van Europese clubs (ECA) gaat in gesprek met de FIFA over het winter-WK van 2022 in Qatar. De clubs willen een eerlijke oplossing voor de lastige situatie waarin ze, door de verplaatsing van het toernooi naar de winter, worden geplaatst.

Clubs en FIFA praten over compensatie voor winter-WK

Vorige week meldde de ECA dat de clubs in Europa een financiële tegemoetkoming willen van de FIFA. De wereldvoetbalbond liet toen bij monde van secretaris-generaal Jérôme Valcke weten dat die extra vergoeding er niet ging komen. Voorzitters Sepp Blatter en Karl-Heinz Rummenigge van respectievelijk FIFA en ECA zijn de afgelopen week wel met elkaar in gesprek geweest.

Deze gesprekken gingen onder meer over de betalingen aan de clubs die hun internationals moeten afstaan aan de nationale ploegen. Tijdens het afgelopen WK in Brazilië werd er ongeveer 56 miljoen euro uitgekeerd. Zo'n driekwart van de spelers die op het WK actief was, kwam voor Europese clubs uit.

Sinds de toewijzing van het WK aan Qatar ontstond er een storm van kritiek op de FIFA. Het zou daar in de zomerperiode te warm zijn om te voetballen. Met temperaturen die de vijftig graden kunnen bereiken is dit een gevaar voor de gezondheid van de spelers en supporters. De verplaatsing naar de winter was eerst niet bespreekbaar voor de clubs en voetbalbonden, hierdoor stond de FIFA voor een groot probleem. Nu het WK toch in de winter gespeeld gaat worden, moeten de ECA en de wereldvoetbalbond naar een oplossing gaan zoeken aangaande een compensatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.