FIFA weigert clubs te compenseren voor winter-WK

Reacties

Clubs hoeven in 2022 rondom het WK in Qatar geen financiële tegemoetkoming van de FIFA te verwachten. De belangenvereniging van Europese clubs (ECA) wilde dit wél.

FIFA weigert clubs te compenseren voor winter-WK

In maart wordt waarschijnlijk definitief bekendgemaakt dat het WK van 2022 in Qatar in de maanden november en december wordt gehouden. Dit vanwege de extreme weersomstandigheden aldaar in de zomer. De Europese clubs juichen het te nemen besluit toe, maar lieten bij monde van ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenige weten wel financiële compensatie voor de schade te verwachten.

Dat kunnen de clubs vergeten, zo liet secretaris-generaal Jérôme Valcke van de wereldvoetbalvond woensdag weten. 'Die tegemoetkoming gaat er niet komen', aldus de Fransman, die vindt dat er voldoende tijd is om maatregelen te treffen. 'Er zijn nog zeven jaar om de nodige aanpassingen te doen. Daarbij: het is eenmalig. Het is niet zo dat we het voetbal kapot maken', zo vertelde hij op een persconferentie in Doha.

Daarnaast liet Valcke weten dat het WK 2022 korter zal zijn dan normaal het geval is: 28 dagen in plaats van de gebruikelijk 31 of 32 dagen. Verder wordt de Afrika Cup 2023 verzet van januari naar juni. De finale van het WK in Qatar zal volgens Valcke waarschijnlijk gespeeld worden op 23 december, al is ook 18 december een optie. 'Het is niet ideaal, dat weten we, maar excuses aan de clubs aanbieden is niet nodig', zo meende Valcke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.