ECA wil financiële compensatie voor clubs bij winter-WK

Reacties

Mocht het WK van 2022 daadwerkelijk in de winter worden gehouden, dan moeten de Europese clubs en competities gecompenseerd worden voor de extra kosten die gemaakt worden. De belangenvereniging voor Europese voetbalploegen (ECA) ziet een winter-WK in Qatar wel zitten.

ECA wil financiële compensatie voor clubs bij winter-WK

Dat liet ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten in een reactie op het advies dat een werkgroep van de wereldvoetbalbond (FIFA) dinsdag uitbracht. De werkgroep vindt dat het WK in Qatar in november en december moet worden afgewerkt, maar in maart neemt de FIFA hierover een definitieve beslissing.

'De aanbeveling van de werkgroep kwam niet als een verrassing, het was te verwachten', aldus Rummenigge. 'Van de Europese clubs en competities kan echter niet worden verwacht dat zij de kosten moeten dragen voor een dergelijke verplaatsing. We gaan ervan uit dat de clubs gecompenseerd worden voor de schade die de definitieve beslissing zal veroorzaken.'

'Het verplaatsen van het WK geeft de voetbalfamilie een moeilijke en uitdagende taak', ging Rummenigge, die ook voorzitter van Bayern München is, verder. 'Alle speelschema's van over de hele wereld moeten hierop worden afgestemd, en dat vereist de bereidheid van iedereen om tot een compromis te komen.'

Eerder liet de KNVB weten niet zomaar akkoord te gaan met een winter-WK. 'Het bid van Qatar zoals ingebracht had betrekking op een WK in de zomer. In principiële zin is de KNVB dan ook van mening dat bij een dergelijke wijziging in de opzet, de gehele toewijzing van het land heroverwogen moet worden', aldus een statement van de Nederlandse bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.