Club zet imposante reeks voort dankzij scorende Vormer

Club Brugge heeft ondanks een valse start geen fout gemaakt tijdens de topper tegen RC Genk (4-1). Mede dankzij een doelpunt van Ruud Vormer verzekerde de koploper zich van de eerste plaats tijdens de jaarwisseling.

Na een overtreding van Davy De fauw (ex-Sparta en -Roda JC) kregen de bezoekers in de 42ste minuut een strafschop, die in eerste instantie werd gekeerd door doelman Mathew Ryan. In de rebound was Ilombe Mboyo echter wél trefzeker, maar nog voor rust kwam Club op gelijke hoogte. Óscar Duarte schoot na een hoekschap hard binnen.

Tien minuten na de hervatting zorgde Vormer met zijn derde competitietreffer van dit seizoen voor de voorsprong van Brugge, dat daarna via Lior Refaelov en José Izquierdo uitliep naar een 4-1 overwinning. Club is daardoor nu al 22 officiële wedstrijden op rij zonder nederlaag. De ploeg van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) verloor dit hele seizoen zelfs pas één keer.

Door de zege op Genk heeft Club Brugge nu 41 punten uit twintig wedstrijden, waardoor het 2014 afsluit als koploper. Vrijdag, op Tweede Kerstdag, wacht nog het bezoek aan hekkensluiter Lierse SK. Maar aangezien nummer twee Anderlecht vier punten minder heeft, is Blauw-Zwart dit kalenderjaar niet meer te achterhalen.