Clasie woedend: 'Ongelooflijk kinderachtig hoe de 4-3 valt'

De woede van Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie richtte zich na afloop van de verloren topper tegen PSV (4-3) op zijn ploeggenoten én het arbitrale kwartet. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf volgens Clasie namelijk toe dat hij fout zat bij het toekennen van de 1-1.

In de laatste minuut leken de Rotterdammers met de 3-3 een punt te pakken, maar uiteindelijk viel de 4-3 alsnog. Clasie was na afloop witheet. 'Het is ongelooflijk dat je het na die 3-3 nog weggeeft', begon hij tegenover FOX Sports. 'Dat is zó kinderachtig. Je hebt zelf een corner en tien seconden later ligt-ie er bij ons in. Dat mag nooit, daardoor verlies je.'

Ook scheidsrechter Björn Kuipers moest het ontgelden bij Clasie. 'Ik weet niet wat er bij die 1-1 gebeurt...', doelde hij op de overtreding die Luuk de Jong vlak voor zijn goal op Terence Kongolo maakte. 'De scheidsrechter heeft in de rust tegen ons toegegeven dat het een overtreding was. Honderd procent, zei hij. Met z'n vieren staan ze daar', verwees hij naar het arbitrale kwartet. 'Dat is.... Schandalig wil ik niet zeggen', hield Clasie zich nog net in. 'Dat zijn momenten die heel belangrijk zijn.'

Door de nederlaag wil Clasie niet meer aan de titel denken, de achterstand op PSV is nu twaalf punten. 'Zo ver moeten wij niet kijken', wees de middenvelder een vraag over het kampioenschap van de hand. 'Als we hadden gewonnen hadden we er nog een strijd van gemaakt, dan was het verschil zes punten. Nu is dat twaalf, een enorm gat. Wij moeten ons niet op de titel richten, maar op komende zondag.'