Feyenoord laatste ploeg die won bij PSV in Eredivisie

Reacties

● PSV won dertig van de voorgaande 58 thuiswedstrijden tegen Feyenoord in de competitie (G9, V19).

Feyenoord laatste ploeg die won bij PSV in Eredivisie

● De Rotterdammers boekten meer zeges bij PSV dan elke andere club in de historie van de Eredivisie (19).

● Feyenoord is de laatste ploeg die PSV in competitieverband in het Philips Stadion wist te verslaan (0-2 op 13 april). Sindsdien wonnen de Eindhovenaren elf van hun twaalf thuisduels (gerekend over alle competities); alleen Dinamo Moskou was vorige week te sterk in de Europa League: 0-1.

● De Rotterdammers kwamen in vijf van hun laatste zeven bezoeken aan de Eindhovenaren niet tot scoren.

● Sinds de 10-0 nederlaag in het Philips Stadion op 24 oktober 2010 won Feyenoord vijf van de zeven Eredivisie-duels met PSV; de laatste zege in april was tevens de laatste competitienederlaag van de huidige koploper in eigen huis.

● PSV verloor in oktober 1993 voor het laatst een thuiswedstrijd in de Eredivisie op een woensdag (21 wedstrijden sindsdien – W18, G3).

● PSV kan voor het eerst onder Phillip Cocu en voor het eerst sinds november 2011 (pikant genoeg onder de huidige Feyenoord-coach Fred Rutten) negen competitieduels op rij ongeslagen blijven.

● De koploper heeft al zes opeenvolgende thuisduels in de competitie de nul gehouden; de laatste reeks van zeven dateert van december 2005.

● PSV-linksback Jetro Willems is de eerste verdediger met zes assists in één Eredivisie-seizoen sinds Roberto Rosales in de jaargang 2011/12 namens FC Twente (8).

● Feyenoord is als enige Eredivisie-ploeg zonder nederlaag in uitduels sinds de 3-2 bij ADO Den Haag van eind januari (W8, G5) en kan voor het eerst sinds april 1993 veertien uitwedstrijden op rij ongeslagen blijven.

● De Rotterdammers gaven afgelopen zondag in het thuisduel met AZ (2-2) liefst 54 voorzetten en hebben dit Eredivisie-seizoen ook de meeste voorzetten achter hun naam van alle teams: 410 (148 meer dan naaste achtervolger ADO).

● Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer kreeg in de Eredivisie het vaakst een tegendoelpunt in ontmoetingen met PSV (zeventien keer), maar al die treffers incasseerde hij namens Ajax.

● Colin Kazim-Richards was dit seizoen in zeven Eredivisie-duels betrokken bij een doelpunt via een goal of een assist; meer dan iedere andere Feyenoorder.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.