City kruipt door oog van de naald, Bony redt Swansea

Manchester City heeft een achterstand tegen Watford omgebogen in een zege. Invaller Wilfried Bony hielp Swansea City een ronde verder.

Manchester City – Watford 4-2
In de Premier League won Manchester City dit seizoen al zijn elf thuiswedstrijden, met een indrukwekkend doelsaldo van 42-8. In de FA Cup kwam het elftal van manager Manuel Pellegrini tegen Watford, dat uitkomt op het tweede Engelse niveau, echter in de problemen. De bezoekers namen namelijk in de 21ste minuut de leiding, via een schot van Fernando Forestieri. Nog voor rust verdubbelde Watford deze marge, dankzij een treffer van Tory Deeney.

Na rust vond City de aansluiting via een goal van Sergio Agüero (foto boven). Diezelfde Agüero trok twaalf minuten voor tijd de stand gelijk, na een goede actie van Jesús Navas. In de slotfase bezorgde Aleksandar Kolarov City alsnog een felbevochten 3-2 voorsprong. Agüero stelde met zijn derde doelpunt daarna de zege veilig.

Birmingham City - Swansea City 1-2
Invaller Wilfried Bony heeft een bekeruitschakeling van Swansea City voorkomen. De Ivoriaanse spits kwam na de rust het veld op, toen Swansea bij Birmingham City tegen een 1-0 achterstand aankeek. Dwight Tiendalli, die de volledige wedstrijd speelde, voorkwam zelfs nog erger door een bal van de lijn te halen. Bony zorgde voor de ommekeer door twee keer te scoren en zijn elftal daarmee aan een 2-1 zege te helpen.

Wilfried Bony schiet één van zijn treffers binnen

Southampton – Yeovil Town 2-0
Met Jos Hooiveld in de basis heeft Southampton zich moeiteloos geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. De Nederlandse verdediger incasseerde geen tegentreffers en zag zijn elftal twee keer scoren tegen Yeovil Town, dat speelt op het tweede Engelse niveau.

Port Vale – Brighton & Hove Albion 1-3
Uit bij Port Vale, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland, heeft Kemy Agustien de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De Nederlandse middenvelder van Brighton & Hove Albion speelde zeventig minuten en zag zijn elftal, dat speelt in het Championship, met 3-1 winnen.

Rochdale – Sheffield Wednesday 1-2
Ook Glenn Loovens heeft zich geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. De tweevoudig Nederlands international won als basisspeler met Sheffield Wednesday met 2-1 bij Rochdale, dat uitkomt op het vierde Engelse niveau. Oguchi Onyewu, die voorheen onder meer uitkwam voor FC Twente, maakte de tweede treffer namens Wednesday, dat tegen degradatie vecht in het Championship.