Mancini: 'Pellegrini profiteert van mijn City-team'

Reacties

Roberto Mancini vindt dat Manuel Pellegrini te veel eer krijgt voor het huidige succes van Manchester City. Mancini claimt dat de Chileen profiteert van zijn team.

Mancini: 'Pellegrini profiteert van mijn City-team'

City is na een half jaar nog in de race voor alle vier beschikbare hoofdprijzen: de landstitel, de FA Cup, de League Cup en de Champions League-winst. De huidige trainer van Galatasaray vindt echter dat hij degene is die de credits verdient voor de topvorm van Manchester City. Hij meent dat hij heeft gezorgd voor de fundamenten van het huidige succes. 'De spelers die nu de doelpunten maken, die heb ik gekocht', doelt hij op Sergio Aguero, Edin Dzeko, Yaya Touré en David Silva.

'Ik vind dat Pellegrini het goed doet, maar wat er nu gebeurt bij Manchester City, deden wij drie jaar geleden al', vertelt Mancini aan Manchester Evening News. De Italiaan won met City de FA Cup in 2011 en een jaar later pakte hij de landstitel. In 2013 werd hij ontslagen bij City en werd Pellegrini aangesteld als zijn opvolger.

De geruchten gingen dat een slechte verstandhouding met de selectie de reden was voor zijn ontslag. Dat ontkent Mancini. 'Als je ergens werkt, is het normaal dat je soms problemen krijgt met de groep. De manager wil dat de spelers harder werken, dat zouden ze moeten begrijpen. Maar als je een nieuwe manager aanstelt, gaat het misschien beter omdat diegene de werkwijze verandert.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.