Doelpuntenmoyenne Manchester City naar recordhoogte

Reacties

Manchester City staat zaterdagmiddag in het FA Cup-toernooi tegenover Watford (aftrap 16.00 uur). De doelpuntenmachine van Manuel Pellegrini ligt dit seizoen op koers om een clubrecord uit 2012 te verpulveren.

Doelpuntenmoyenne Manchester City naar recordhoogte

Na 35 officiële wedstrijden in dit seizoen staat de doelpuntenteller voor City al op 106. Dat zijn er nog maar negentien minder dan in het recordseizoen 2011/12, toen The Citizens in 55 officiële wedstrijden tot 125 goals kwamen.

Met het huidige moyenne van 3,03 treffers per duel ligt de formatie van Pellegrini op koers om dat record uit de boeken te schieten. Als City - dat dit seizoen minstens 54 officiële duels zal spelen - dit gemiddelde kan handhaven, zal de ploeg op het ongekende aantal van 163 treffers eindigen.

Engels record
In dat geval zou de huidige nummer twee van de Premier League zelfs een algeheel Engels doelpuntenrecord verbeteren. Dat staat nu nog op naam van stadgenoot en aartsrivaal Manchester United, dat in het seizoen 1956/57 in 57 officiële optredens tot 154 doelpunten reikte.

Manchester City brak dit seizoen al een clubrecord door in het League Cup-toernooi al negentien keer te scoren na vijf duels. Het vorige record dateerde van de jaargang 2009/10, toen de club in zes League Cup-duels tot vijftien goals kwam.

Van de 106 doelpunten namen Álvaro Negredo (23), Sergio Agüero (22), Edin Dzeko (16) en Yaya Touré (14) er samen liefst 75 voor hun rekening. Dat zijn meer doelpunten dan de negentien clubs uit de Premier League dit seizoen afzonderlijk maakten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.