Manchester City momenteel dé spektakelploeg in Europa

Reacties

Manchester City is momenteel de meest scorende ploeg van de topcompetities in Europa. VI.nl zet de indrukwekkende statistieken van de voetbalmachine van Manuel Pellegrini op een rij.

Manchester City momenteel dé spektakelploeg in Europa

Dinsdagavond won City met 3-0 bij West Ham United  in de tweede halve finale om de League Cup. Het eerste treffen was al met 6-0 in een gemakkelijke overwinning geëindigd. Door de zege van dinsdag bedraagt het aantal goals in 35 officiële duels inmiddels al 106. Dat is een gemiddelde van ruim drie doelpunten per wedstrijd.

Een blik op de ranglijst van de Premier League toont de scoringsdrift van The Citizens  eveneens aan. Afgelopen weekend werd tijdens de thuiszege op Cardiff City (4-2) de grens van honderd officiële goals al geslecht. In totaal was City in de Engelse competitie al 63 keer trefzeker. Dat is tien keer meer dan Liverpool, dat volgt met 53 goals. Veelzeggend is het verschil met andere topploegen als Arsenal (43), Chelsea (43), Manchester United (36) en Tottenham Hotspur (29).

Behalve in de competitie toonde City zich ook in de League Cup dus productief. De negen goals tegen West Ham United schroefden de teller in het tweede bekertoernooi op naar negentien. In de Champions League werd achttien keer het net gevonden en in de FA Cup zes keer.

Opvallend is dat een kwartet spelers het leeuwendeel van de 106 goals voor zijn rekening neemt. Álvaro Negredo (23 keer), Sergio Agüeruo (22), Edin Dzeko (16) en Yaya Touré (14) maakten bij elkaar al 75 doelpunten. Dat aantal is goed voor 71 procent van de totale productie.

De twee topscorers van Manchester City: Sergio Agüero en Álvaro Negredo.
De twee topscorers van Manchester City: Sergio Agüero en Álvaro Negredo.

De scherpte voor het doel kent vooral in thuiswedstrijden zijn weerga niet. Van de 106 goals werden er 68 in het City of Manchester Stadium gemaakt. In uitwedstrijden staat de teller op 38. Opvallend is daarbij dat City in elf competitiewedstrijden in eigen huis al 42 keer scoorde, een gemiddelde van bijna vier doelpunten per keer. Niet geheel toevallig: al die elf wedstrijden werden gewonnen. Op vreemde bodem werd vier keer verloren en maar 21 keer gescoord, hetgeen verklaart waarom City momenteel tweede is met een punt achterstand op Arsenal.

De recente reeks belooft veel. In de laatste twaalf thuisduels over alle competities werd 52 keer gescoord, waardoor van de laatste zeventien officiële thuiswedstrijden zestien keer werd gewonnen. Alleen in de Champions League werd met 1-3 van Bayern München verloren. De goede prestaties tonen nog maar eens dat de paring Barcelona-Manchester City de absolute kraker in de achtste finales van de Champions League vormt. De Catalaanse grootmacht is gewaarschuwd. (Tim Tempelaars & Ramon Min)

Wat denken jullie: is Manchester City sterk genoeg om Barcelona te verslaan?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.