Manchester City slecht barrière van honderd doelpunten

Reacties

Premier League-club Manchester City is sinds vandaag het team dat het snelst de barrière van honderd treffers in een seizoen heeft geslecht. Daarvoor waren slechts 34 duels nodig.

Manchester City slecht barrière van honderd doelpunten

Edin Dzeko (foto boven) had in de thuiswedstrijd tegen Cardiff City de eer om het honderdste doelpunt van City te maken. The Citizens scoorden zestig keer in de Premier League, 21 keer in de strijd om de League - en FA Cup en achttien keer in de Champions League.

Geen enkel ander team in de zes belangrijkste Europese competities (naast Engeland zijn dat Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal) kan momenteel tippen aan de scoringsdrift van City. Real Madrid en Bayern München volgen op gepaste afstand met een moyenne van 2,72 goals per duel (79 goals in 29 officiële duels).

Dat Dzeko (zestien goals) opnieuw scoorde voor het elftal van manager Manuel Pellegri was weinig verrassend. Samen met Álvaro Negredo (21 goals), Sergio Agüero (twintig) en Yaya Touré (dertien) was hij goed voor zeventig van de honderd treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.