City hengelt Van Marwijk-oogappel Arzani binnen

Reacties

Manchester City heeft de komst van aanvaller Daniel Arzani afgerond. De negentienjarige Australiër komt over van zusterclub Melbourne City, maar zal dit seizoen niet in het Etihad Stadium te bewonderen zijn. Hij vertrekt waarschijnlijk donderdag nog naar Celtic.

City hengelt Van Marwijk-oogappel Arzani binnen

Arzani geldt als een van de grootste talenten uit Australië. Hij werd afgelopen zomer (nog vóór zijn eerste interland) opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk, die het talent vervolgens in een oefenwedstrijd liet debuteren. Arzani werd de jongste WK-ganger ooit namens de Socceroos en later ook de jongste speler op het mondiale eindtoernooi in Rusland, met zijn invalbeurt tegen Frankrijk.

In de laatste maanden werd Arzani ook genoemd bij Nederlandse clubs, zoals Ajax, PSV, AZ en (in mindere mate) PEC Zwolle. Trainer John van 't Schip van De Blauwvingers kent Arzani nog van toen hij in Australië werkte en tipte de aanvaller al eerder bij enkele Eredivisionisten.

Het is echter Manchester City dat met de jongeling aan de haal gaat. Overigens maakte City direct bekend dat hij dit seizoen niet onder Pep Guardiola zal spelen. 'Manchester City is nu een ontwikkelingsplan aan het maken voor Arzani. Verdere berichten over een verhuur volgen later.'

In Britse media wordt Arzani nadrukkelijk in verband gebracht met een tijdelijke overstap naar Celtic, die verhuur zou op korte termijn moeten worden afgerond. Eerder sprak Brendan Rodgers namens de Schotse kampioen al de hoop uit dat Arzani naar Glasgow zou komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.