City en Real Madrid leggen elkaar lam in angstig duel

Manchester City en Real Madrid hebben elkaar in een teleurstellend duel in balans gehouden. Er werd niet gescoord in Engeland, waardoor de return van volgende week woensdag in Spanje moet bepalen welke club de finale van de Champions League bereikt.

Het duel werd ingeleid door een indrukwekkende sfeeractie van de Manchester City-fans. Zij zorgden daarmee voor meer spektakel dan de 22 voetballers in de eerste 45 minuten. Beide ploegen creëerden werkelijk geen enkele kans in de eerste helft, die de halve finale van de Champions League onwaardig was.

Zo deed het gemis van de geblesseerde Cristiano Ronaldo zich wel erg voelen aan Spaanse zijde. Tot overmaat van ramp viel halverwege ook spits Karim Benzema uit. Vlak voor de pauze was City-vormgever David Silva al afgehaakt.

Pas in de 54ste minuut viel het eerste kansje van de wedstrijd te noteren. Sergio Ramos maakte het City-doelman Joe Hart echter niet heel lastig met zijn kopbal. Een kwartier later bracht de voor Benzema ingevallen Jesé de Engelse sluitpost wel in de problemen. Hart kreeg zelfs geen vinger tegen de kopbal van de Real-spits, maar zag de inzet tot zijn opluchting op de lat stranden.

Misschien wel het hoogtepunt van de tweede helft: Real Madrid-trainer Zinedine Zidane die net als in het kwartfinaleduel met VfL Wolfsburg uit zijn broek scheurt.

Zo nam Real na rust voorzichtig het initiatief. Vooral Spaanse standaardsituaties waren gevaarlijk, maar Hart was de situatie telkens meester. In de 79ste minuut keerde hij een inzet van Casemiro met zijn voet. Drie minuten later voorkwam hij met een prachtige reflex een doelpunt van de volledig vrijstaande Pepe. Aan de andere kant kon Kevin De Bruyne met een vrije trap in de extra tijd geen doorslag forceren. Daardoor eindigde het duel waarin bij beide ploegen de angst om een doelpunt te incasseren groter was dan de wil om te scoren in een daardoor volkomen logische 0-0.