Onervaren City put moed uit huidig CL-seizoen

Reacties

Het contrast is groot. Real Madrid staat voor de 27ste keer in de halve finale, terwijl Manchester City debuteert in deze fase van de Champions League. Maar de Engelsen hebben ook enige reden voor optimisme op basis van de statistieken.

Onervaren City put moed uit huidig CL-seizoen

Real Madrid is een Europese routinier aan de vooravond van de 32ste halve finale, waarvan het recordaantal van 27 in het belangrijkste Europese clubtoernooi (Champions League, voorheen strijd om de Europa Cup I). Manchester City kan bogen op beduidend minder ervaring op het internationale podium. De laatste van twee eerdere halve finales in Europa ligt in een ver verleden, in het seizoen 1970/71.

Om de finale te bereiken moet City afrekenen met een Spaanse vloek. De laatste twee keer was een ploeg uit de Primera División verantwoordelijk voor de uitschakeling in de Champions League. Barcelona was afgelopen twee seizoenen een onneembare horde.

Maar dit seizoen hebben The Citizens wel twee keer een Spaanse ploeg verslagen. Sevilla moest in de groepsfase in beide duels zijn meerdere erkennen. Ondanks de twee nederlagen tegen Barcelona heeft City daardoor een positieve thuisbalans tegen Spaanse formaties, met drie zeges en twee remises.

Real Madrid heeft goede herinneringen aan de laatste drie bezoekjes aan Engeland. Tottenham Hotspur (2010/11), Manchester United (2012/13) en Liverpool (2014/15) bleven alle op eigen veld met lege handen achter.

Maar tegelijkertijd biedt een halve finale voor Real Madrid allerminst zekerheid voor een plaats in de eindstrijd. Van de laatste zes keer werd slechts één keer ook daadwerkelijk de finale gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.