Zidane rekent op Ronaldo en Benzema tegen City

Reacties

Real Madrid-coach Zinedine Zidane denkt dat hij tegen Manchester City een beroep kan doen op vedette Cristiano Ronaldo en spits Karim Benzema. Beiden kampten in aanloop naar het heenduel in de halve finale van de Champions League met een bovenbeenblessure.

Zidane rekent op Ronaldo en Benzema tegen City

Dinsdagavond begint om 20.45 uur voor De Koninklijke  het belangrijke tweeluik. 'We moeten afwachten of ze nog een reactie krijgen op de training van maandagavond, maar ik ga ervan uit dat ze fit genoeg zijn', vertelde Zidane tijdens de persconferentie.

De Franse coach is op zijn hoede voor twee City-smaakmakers: Sergio Agüero en Kevin De Bruyne. 'De Bruyne heeft een goede klik met Agüero. Hoe we hem gaan afstoppen? Dat gaan we proberen als team te doen. Verder gaan we de wedstrijd in om te scoren en te winnen. Dat is wat we altijd doen. Natuurlijk kan City ons pijn doen als we te veel ruimte weggeven, maar wij gaan naar Engeland om aan te vallen.'

Bij afwezigheid van Ronaldo en Benzema, die uitviel met lichte klachten, nam Gareth Bale zaterdag de honneurs waar bij Real. Met twee goals was hij doorslaggevend bij de 3-2 zege op bezoek bij Rayo Vallecano. 'Het is altijd goed om terug te zijn in Engeland', keek de Welshman, die in het verleden uitkwam voor Southampton en Tottenham Hotspur, alvast vooruit.

Bale weet inmiddels hoe belangrijk De Cup met de Grote Oren voor Real is. 'Toen ik hier kwam had iedereen het over La Décima. Nu roept iedereen La Undécima. Ik had gedacht dat ze na de vorige winst tevreden zouden zijn, maar het zit in de genen van deze club om steeds weer te willen winnen. Ieder jaar weer. Nu weten we ook weer dat het niet gemakkelijk gaat worden. Maar als we scoren, kunnen we het thuis afmaken', besloot de Welshman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.