City deelt eerste tik uit aan Liverpool in titelstrijd

Reacties

Manchester City heeft maandagavond in de topper tegen Liverpool de eerste klap uitgedeeld in de Engelse titelrace. De regerend landskampioen was onder toeziend oog van Liverpool-aanwinst Mario Balotelli veel te sterk voor de nummer twee van vorig seizoen (3-1) en gaat na twee duels aan kop, samen met Tottenham Hotspur.

City deelt eerste tik uit aan Liverpool in titelstrijd

City en Liverpool ontliepen elkaar afgelopen jaargang nauwelijks. Na 38 wedstrijden bedroeg het verschil tussen The Citizens en The Reds slechts twee punten. Bovendien waren de teams van Manuel Pellegrini en Brendan Rodgers grensverleggend productief door respectievelijk 102 en 101 keer te scoren.

Attractief was de kraker in Manchester aanvankelijk echter allerminst. Hoewel beide managers voor aanvallend voetbal staan, was de eerste helft een onvervalst tactisch steekspel. Het was slechts te wijten aan een inschattingsfout van de voor Liverpool debuterende linksback Alberto Moreno dat Stevan Jovetic (foto) zijn uitstekende vorm in de voorbereiding kon onderstrepen met de 1-0.

De sterke invalbeurt van Sergio Agüero was een geluk bij een ongeluk, want hij verving de geblesseerde Edin Dzeko.
De sterke invalbeurt van Sergio Agüero was een geluk bij een ongeluk, want hij verving de geblesseerde Edin Dzeko.

Na rust koos Liverpool wél de aanval in de jacht op de gelijkmaker, maar het was City dat de marge in een kwartier tijd met twee flitsende aanvallen verdubbelde. Jovetic was in de 55ste minuut het eindstation van een combinatie over veel schijven, de net ingevallen Sergio Agüero schoot in de 69ste minuut met scherp nadat Jesús Navas hem met een splijtende pass op Simon Mignolet had afgestuurd.

De Argentijn stond opvallend genoeg amper een minuut in het veld toen hij meteen zijn neusje voor de goal toonde. Het was voor Rodgers reden in te grijpen en Joe Allen naar de kant te halen (voor Emre Can). Kort daarna kwam ook Rickie Lambert in het veld voor Raheem Sterling. De van Southampton overgekomen stormram forceerde nog een aansluitingstreffer.

Die deed echter niets af aan de puike prestatie van City, dat na de 3-0 nederlaag in de strijd om de Super Cup tegen Arsenal wel degelijk liet zien een titelkandidaat te zijn. Liverpool bleek net als vorige week tegen Southampton (2-1) kwetsbaar en zal moeten aantonen dat de gooi naar de titel van vorig seizoen geen toeval was. Met Balotelli (kampioen met City in 2012) heeft het er in dat opzicht een ervaringsdeskundige bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.