Manchester City is er in eigen huis niet in geslaagd West Bromwich Albion te verslaan. Sam Johnstone zorgde voor een stunt van de laagvlieger.

Manchester City
1 - 1
West Bromwich Albion

City kwakkelt al het hele seizoen. Zaterdag speelde de ploeg van manager Pep Guardiola met 0-0 gelijk op bezoek bij Manchester United. Het was alweer de zesde keer dit seizoen dat The Citizens averij opliepen in de Premier League tegenover vijf zeges. Drie dagen later kon thuis tegen West Bromwich Albion de balans weer gelijkgetrokken worden.

Dat was echter makkelijker gezegd dat gedaan, want de bezoekers gaven erg weinig weg in het Etihad Stadium. Sterker, eigenlijk kreeg West Brom de eerste helft de beste mogelijkheden. In de achtste minuut redde Ederson uitstekend op een inzet van Karlan Grant, terwijl Conor Gallagher in de 32ste minuut rakelings naast schoot. Twee minuten daarvoor had Ilkay Gündogan de thuisclub na goed terugleggen van Raheem Sterling op voorsprong gezet: 1-0.

Manchester City leek met de voorsprong de rust in te gaan, maar in de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Nathan Aké kreeg Semi Ajayi niet van de bal en de Nigeriaan zag zijn inzet via Rúben Dias achter de daardoor kansloze Ederson verdwijnen: 1-1. Het was een verdiende treffer, want beide clubs deden tot dat moment niet heel veel voor elkaar onder.

Dat was na de hervatting wel anders, want nadat City een tandje had bijgeschakeld kwam West Brom er eigenlijk niet meer aan te pas. Gabriel Jesus, Sterling en Kevin De Bruyne kregen uitstekende mogelijkheden, maar Sam Johnstone hield zijn doel lang schoon. De doelman was onlangs tijdens het uitduel met zijn oude club Manchester United ook al schier onpasseerbaar.

Ook invaller Sergio Agüero kon het verschil niet maken tegen Johnstone, die kort voor tijd nog een geweldige redding in petto had op een kopbal van Sterling. Het bleef daardoor 1-1, waardoor Manchester City dus opnieuw puntenverlies opliep. De ploeg van Guardiola blijft daardoor steken op twintig punten uit twaalf duels, waarmee het nu zesde staat, maar het verschil met de clubs eronder is erg klein. West Bromwich Albion heeft nu zeven punten, maar blijft negentiende.