Cillessen en Veltman winnen bij terugkeer van Telstar

Jasper Cillessen en Joël Veltman hebben hun eerste minuten na het WK gemaakt. De twee Oranje-internationals wonnen maandagavond in de eerste Jupiler League-wedstrijd van Jong Ajax met 3-0 van Telstar.

Cillessen en Veltman maakten zondag net als collega-WK-ganger Daley Blind ook al deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax tegen Vitesse. Waar Blind al fit genoeg was voor een invalbeurt van een half uur, hield trainer Frank de Boer zijn doelman en centrale verdediger op de bank.

Tegen Telstar mochten Cillessen en Veltman (die halverwege achterbleef in de kleedkamer) wel opdraven en zij zagen dat Queensy Menig al na negentien minuten de score opende. Lucas Andersen - eveneens bankzitter tegen Vitesse na zijn weinig overtuigende optreden tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal – verzorgde de assist.

Joël Veltman strijdt tijdens Jong Ajax - Telstar om de bal met Ralf Seuntjens.

Menig had Jong Ajax kort daarna uit een voorzet van Richairo Zivkovic op 2-0 kunnen zetten, maar hij liet na de bal in te tikken. Omdat Andersen na rust de lat raakte met een schot van afstand, mocht Telstar lang blijven hopen op een punt. Totdat Menig in de 75ste minuut via de binnenkant van de paal nogmaals scoorde en kort daarna ook Andersen de bal in twee instanties van dichtbij langs Cor Varkevisser knalde.

Toch had de ploeg van trainer Michel Vonk lange tijd uitzicht op een punt. Met name Ralf Seuntjens liet na Cillessen pijn te doen. Voor rust schoot de 25-jarige spits voorlangs, na rust vond hij Cillessen op zijn weg en kopte hij in kansrijke positie naast. Daardoor kon Jong Ajax uiteindelijk uitlopen naar een gemakkelijke zege.