Chiellini leidt Juventus naar zege, Dzeko weer goud waard

In de top van de Serie A vonden geen verschuivingen plaats, aangezien Juventus, AS Roma, Napoli en Lazio allemaal wonnen in de tiende speelronde.

Juventus - Sampdoria 4-1
Al na negen minuten was het duel tussen Juventus en Sampdoria beslist, want het stond al snel 2-0 in Turijn. Na 763 minuten zonder treffer was het eindelijk weer eens raak voor Mario Mandzukic, die na vier minuten koppend de score opende uit een voorzet van Juan Cuadrado. Giorgio Chiellini verdubbelde vijf minuten later de voorsprong. Na een klein uur kwam Sampdoria via Patrik Schick terug in de wedstrijd.

Dat was voor Juventus reden om gas bij te geven. Miralem Pjanic herstelde de marge acht minuten later weer naar twee doelpunten verschil en drie minuten voor tijd bepaalde Chiellini de eindstand op 4-1 met zijn tweede doelpunt van de avond. Cuadrado was net als bij de openingstreffer verantwoordelijk voor de assist.

Sassuolo - AS Roma 1-3
Nummer twee AS Roma had voorafgaand aan de tiende speelronde in de Serie A slechts twee punten achterstand op Juventus, maar op bezoek bij Sassuolo had de ploeg van trainer Luciano Spalletti het lang erg lastig. De thuisclub kwam na een klein kwartier op voorsprong via Paolo Cannavaro. Roma, waar Kevin Strootman in de basis startte, kon daar lang weinig tegenover stellen.

Na een klein uur trok Serie A-topscorer Edin Dzeko de stand echter gelijk op aangeven van Mohamed Salah. De spits uit Bosnië-Herzegovina maakte er een kwartier voor tijd, met zijn tiende competitietreffer van het seizoen, ook 2-1 van. Dzeko benutte een strafschop, die hij zelf verdiende na een overtreding van de drie minuten ervoor ingevallen Pol Lirola. Twee minuten daarna zorgde Radja Nainggolan voor de beslissing door uit de rebound het derde doelpunt namens de bezoekers te maken.

Napoli - Empoli 2-0
Thuis tegen Empoli maakte Napoli geen fout. Al duurde het even voordat het verschil was gemaakt. Dries Mertens, die vanwege de afwezigheid van Arek Milik (geblesseerd) en Manolo Gabbiadini (geschorst) speelde als spits, brak de ban in de 51ste minuut. Lang bleef het spannend in Stadio San Paolo, maar Vlad Chiriches maakte negen minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde.

Lazio - Cagliari 4-1
Lazio was in eigen huis veel te sterk voor Cagliari, dat na ruim een half uur al tegen een 3-0 achterstand aankeek in Rome. Baldé Keita opende de score, waarna Ciro Immobile met twee doelpunten de zege in veilige haven bracht. Elf minuten voor tijd maakte Felipe Anderson de vierde Lazio-treffer van de avond, waarna Wallace Cagliari een doekje voor het bloeden gaf. Met een eigen doelpunt bepaalde hij de eindstand op 4-1. Wesley Hoedt speelde bij Lazio de hele wedstrijd, terwijl Ricardo Kishna op de bank bleef. Stefan de Vrij ontbrak bij de Romeinen vanwege een blessure.

Juventus blijft koploper in de Serie A. De club uit Turijn heeft 24 punten uit tien duels, twee meer dan nummer twee AS Roma. Napoli bezet met twintig punten de derde plaats. AC Milan, dat dinsdag met 3-0 verloor bij Genoa, is vierde en Lazio staat op de vijfde plek.