Aanval op koppositie resulteert voor Milan in afstraffing

AC Milan heeft zich in de tiende speelronde van de Serie A verslikt in Genoa. De subtopper won in eigen huis ruim van de ploeg van trainer Vincenzo Montella (foto): 3-0.

Bij een zege werd Milan in ieder geval voor even de nieuwe koploper in de Italiaanse competitie. Lijstaanvoerder Juventus had na negen speelronden een voorsprong van twee punten en komt woensdagavond pas in actie tegen Sampdoria. Genoa liet de Rossoneri niet eens ruiken aan de koppositie.

Al in de elfde minuut was het raak voor de thuisploeg. Nikola Ninkovic kopte al vallend raak. Milan had vervolgens het meeste balbezit, maar kreeg niet veel kansen. Genoa werd verder in het zadel geholpen door Gabriel Paletta, die in de 56ste minuut rood kreeg voor een krankzinnige overtreding. De centrumverdediger had geen enkele reden tot klagen na zijn vliegende tackle met twee gestrekte benen.

Genoa liep in de slotfase verder weg bij Milan. Juraj Kucka hielp zijn oude club aan de 2-0 door zijn eigen doelman Gianluigi Donnarumma te passeren en Leonardo Pavoletti zorgde voor het slotakkoord met een schot in de verre hoek. Zo blijft Milan derde in de Serie A en klimt Genoa naar plek zeven.