Milan krijgt Juve op de knieën door heerlijke goal Locatelli

AC Milan heeft op eigen veld de topper tegen Juventus gewonnen en deed daardoor goede zaken in de Serie A. Het achttienjarige toptalent Manuel Locatelli kroonde zich tot matchwinner in San Siro (1-0).

De laatste negen onderlinge ontmoetingen eindigden allemaal in een overwinning voor Juve, dat in november 2012 voor het laatst verloor van de Rossoneri. Locatelli was op dat moment veertien jaar oud. Milan was er veel aan gelegen om eindelijk weer eens een goed resultaat neer te zetten, zeker ook omdat het verschil voorafgaand slechts vijf punten was in het voordeel van de landskampioen uit Turijn.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen ook meteen een aantal goede mogelijkheden. Vooral Paulo Dybala liet zich in de openingsfase geregeld zien, maar na ruim een half uur moest de Argentijnse aanvaller geblesseerd naar de kant. Negen minuten voor rust leek Juve op voorsprong te komen toen een vrije trap van Miralem Pjanic door niemand geraakt werd en in het doel verdween. De treffer werd uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel van Leonardo Bonucci, terwijl uit de herhaling bleek dat daar geen sprake van was.

Juventus-doelman Gianluigi Buffon is kansloos bij de inzet van Manuel Locatelli.

In de tweede helft bleef Milan wat eenvoudiger op de been, maar zelf werd het nauwelijks echt gevaarlijk. Tot de 65ste minuut. Locatelli trok van de rechterkant naar binnen en haalde verwoestend uit. Via de onderkant van de lat viel de bal binnen. Het bleek de beslissing in de wedstrijd. Sami Khedira was nog in de buurt van de gelijkmaker, maar Gianluigi Donnarumma redde schitterend in de slotseconden.

AC Milan heeft nu negentien punten uit negen duels en bezet daarmee de tweede plaats in de Serie A. Juventus blijft met twee punten meer de koploper.