Schoten van afstand bieden Milan soelaas in Verona

AC Milan heeft Chievo de eerste nederlaag in Stadio Bentegodi van het Serie A-seizoen bezorgd (1-3). De Rossoneri houden daarmee zicht op koploper Juventus, dat over een week San Siro aandoet.

Juraj Kucka brak op slag van rust de ban voor AC Milan, waar de achttienjarige Manuel Locatelli zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg. De Slowaakse middenvelder haalde van ruim twintig meter verwoestend uit. Keeper Stefano Sorrentino moest een antwoord schuldig blijven.

De doelman incasseerde koud begonnen aan de tweede helft de tweede goal van de avond. M'Baye Niang was dit keer namens AC Milan de man die de trekker van buiten het strafschopgebied overhaalde. Veertienvoudig Oranje-international Jonathan De Guzman kon als invaller het tij niet keren voor Chievo, dat niet verder kwam dan een fraaie vrije trap van Valter Birsa.

Invaller Carlos Bacca tekende in de extra tijd met een bijzondere treffer voor de beslissing in Milanees voordeel. Zijn poging ging richting de cornervlag. Maar via het gezicht van Chievo-verdediger Dario Dainelli werd het alsnog een treffer.

Door de zege is AC Milan in punten gelijk gekomen met AS Roma, dat met een achterstand van vijf punten op koploper Juventus tweede staat in de Serie A. Volgende week is Juve de tegenstander van Milan in San Siro. Chievo blijft door het eerste verlies op eigen veld steken op de zesde stek.