Supertalenten wekken topper Milan-Juventus tot leven

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de negende speelronde van de Serie A. Aandacht voor AC Milan - Juventus, eindelijk geen papieren topper meer.

Supertalenten wekken topper Milan-Juventus tot leven

Er zijn een paar clashes in de wereld waar elke voetballiefhebber zijn agenda voor schoonveegt. Manchester United - Liverpool, Barcelona - Real Madrid en Bayern München - Borussia Dortmund zijn van die wedstrijden die alle afspraken, visites en verjaardagen te boven gaan.  

Niet lang geleden hoorde Milan - Juventus ook in dat rijtje. Een confrontatie tussen rood-zwart en zwart-wit betekende een parade aan wereldtoppers. In 2001 stonden klasbakken als Paolo Maldini, Rui Costa en Andriy Shevchenko tegenover sterren als Pavel Nedved, Alessandro Del Piero en David Trézeguet. Vijf jaar later kwamen Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso en Kaká het trio Fabio Cannavaro-Patrick Vieira-Zlatan Ibrahimovic tegen. In 2011 werd het rood-zwart gedragen door Thiago Silva, Clarence Seedorf en Alessandro Nesta, terwijl Gianluigi Buffon, Arturo Vidal en Pirlo de eer van De Oude Dame verdedigden.

Vanaf toen ging het bergafwaarts met Milan - Juventus. De entourage, sfeer en opbouw waren elke keer dik in orde, maar de wedstrijd zelf stelde telkens weer zwaar teleur. Als een patatje stoofvlees in een sterrenrestaurant lieten Milan en Juve elke kijker onverzadigd achter. Het krachtsverschil was namelijk veel te groot geworden om van een topper te kunnen spreken.

Juventus won vanaf 2013 elke competitiewedstrijd tegen Milan. Soms zelfs met speels gemak. Niet gek, want waar Juventus elk jaar sterker werd, werd het verzet uit Milaan telkens zwakker. Zo stonden Carlos Tévez, Leonardo Bonucci en Paul Pogba op een zeker moment tegen Urby Emanuelson, Adil Rami en Adel Taarabt. Milan -Juventus werd een topper van papier, een wedstrijd die zelfs voor verstokte fans niet meer heilig was.

Maar voor de topper van zaterdag is de spanning flink opgelopen. Want waar Juventus nog niet zijn vorm van vorig seizoen gevonden heeft, is Milan uitgegroeid tot de verrassing van dit seizoen. Met zestien punten uit acht duels staan de Rossoneri derde, vijf punten achter de koploper uit Turijn.

De sterren van weleer heeft Milan niet, maar de ploeg bulkt van het talent. Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli en Manuel Locatelli (foto) zijn aspirant-wereldtoppers. Ook Mattia De Sciglio, M'Baye Niang en Suso zitten nog lang niet aan hun top. Het maakt van Milan een ploeg die de komende maanden een stormachtige ontwikkeling kan doormaken.

Als het trainer Vincenzo Montella lukt de volledige potentie van dit elftal te benutten, is Milan - Juventus over een paar jaar weer een wedstrijd waar iedereen voor thuisblijft. Wie zolang niet kan wachten, is zaterdagavond in elk geval gegarandeerd van een wedstrijd waar de vonken ouderwets vanaf spatten. 

Programma
Sampdoria 22-10
18:00
Genoa
AC Milan 22-10
20:45
Juventus
Udinese 23-10
12:30
Pescara
Atalanta Bergamo 23-10
15:00
Internazionale
Cagliari 23-10
15:00
Fiorentina
Crotone 23-10
15:00
Napoli
Empoli 23-10
15:00
Chievo
Torino 23-10
15:00
Lazio
Bologna 23-10
18:00
Sassuolo
AS Roma 23-10
20:45
Palermo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.