Chiellini: 'Dit overtreft onze stoutste verwachtingen'

Reacties

Door een geweldige comeback plaatste Juventus zich woensdag alsnog voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Giorgio Chiellini gaf na afloop toe dat hij dat niet verwacht had en roemde zijn ploeggenoten.

Chiellini: 'Dit overtreft onze stoutste verwachtingen'

Vooraf gaf niemand een stuiver voor de kansen van De Oude Dame. De heenwedstrijd in eigen huis was immers verloren gegaan: 1-2. Door een eclatante overwinning op bezoek bij Fiorentina (0-3) plaatste Juve zich echter alsnog voor de finale. Dankzij goals van Alessandro Matri, Roberto Pereyra en Leonardo Bonucci wacht een finale tegen Napoli of Lazio.

'Om heel eerlijk te zijn: dit overtreft onze stoutste verwachtingen', gaf verdediger Chiellini na afloop tegen Rai Sport ruiterlijk toe. 'Maar we hadden de volledige controle en toonden geen enkele twijfel. Iedere speler heeft vanavond bewezen dat hij het waard is om voor Juventus te spelen', loofde hij. Over de treble - Juve kan de Serie A, Champions League én Coppa Italia nog winnen - wilde hij nog niet te veel nadenken.

'Overwinningen helpen je aan meer overwinningen', begon hij cryptisch. 'Zo hebben de winstpartijen in de competitie ons vertrouwen gegeven voor de Champions League. De fans mogen dromen, daar hebben ze alle recht toe. Er zijn nog twee maanden te gaan, maar wij focussen ons echt alleen op de volgende wedstrijd. Dat is onze kracht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.