Chery: 'Tegen ADO laten zien waarom ik ben vertrokken'

Tjaronn Chery neemt het zondag met FC Groningen op tegen zijn oude club ADO Den Haag, dat hij afgelopen zomer verliet voor de noorderlingen. Sinds de overstap van Chery maakte Groningen een opmars, terwijl ADO vooralsnog tegen degradatie strijdt.

Chery: 'Tegen ADO laten zien waarom ik ben vertrokken'

Chery maakt indruk sinds hij in Euroborg is neergestreken. De 25-jarige Enschede'er veroverde een rol als nummer 10 in de ploeg van trainer Erwin van de Looi en staat met Groningen vijfde, op slechts zes punten van koploper Vitesse. ADO heeft tien punten minder en staat vooralsnog zestiende.

Chery kijkt ernaar uit om tegen zijn oude werkgever te spelen en is vast van plan te laten zien waarom hij de overstap van Den Haag naar Groningen maakte. 'Ik heb daar een heel leuke tijd gehad. Ik ken de spelers natuurlijk erg goed en heb bij ADO de kans gekregen me op dit niveau te laten zien. Dat maakt het wel bijzonder, maar aan de andere kant is het een normale wedstrijd en moet ik laten zien waarvoor ze me hier in Groningen hebben weggehaald uit Den Haag', stelt hij op de clubwebsite.

Wisselvallig
Dat ADO sinds zijn vertrek teleurstellend heeft gepresteerd, laat hem niet koud. 'Het is bij ADO dit jaar nogal wisselvallig. Ik vind het zonde dat ze niet zo goed meedraaien en laag op de ranglijst staan. Ze hebben een goede trainer (Maurice Steijn, red.) en goede spelers en ik vind het jammer voor ze dat het er nu niet helemaal uitkomt. Maar ze moeten wel weten dat de punten zondag in Euroborg blijven.'

Want dat Groningen zondag in eigen huis wil winnen, staat buiten kijf. De laatste twee thuisduels leverden puntenverlies op tegen Roda JC Kerkrade (3-3) en PEC Zwolle (0-0), en dat terwijl Groningen dit seizoen vooral als doelstelling heeft dat het thuispubliek voldoende wordt vermaakt. Chery: 'Ik denk dat we daar dit seizoen voor eigen publiek in slagen, al vind ik wel dat we meer punten hadden moeten halen uit de laatste twee thuiswedstrijden. We moeten zorgen dat we de kansen, die we vroeg in de wedstrijd krijgen, direct afmaken. Daarmee zouden we het onszelf een stuk gemakkelijker maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen