Emmen vreest inkomstenderving om Chery en daagt ADO

De transfer van Tjaronn Chery van ADO Den Haag naar FC Groningen is op 9 december in Zeist inzet van een arbitragezaak. De club uit de Residentie en FC Emmen zullen dan tegenover elkaar staan.

Emmen vreest inkomstenderving om Chery en daagt ADO

Chery (foto) werd afgelopen zomer door ADO voor een jaar vehuurd aan FC Groningen met een verplichting tot koop. Toen de Emmenaren de middenvelder in 2011 aan ADO verkochten, bedong de Eerstedivisionist een doorverkooppercentage van twintig procent.

ADO ziet de arbitragezaak met vertrouwen tegemoet. De keuze om Chery te verhuren, en niet direct te verkopen, kwam vanuit de kant van FC Groningen. Die club was afgelopen zomer niet in staat om het totale transferbedrag te voldoen, waarop een verhuur, met na één seizoen doorverkoop werd voorgesteld. FC Emmen krijgt zodoende pas komende zomer het percentage van de doorverkoop, maar dat bedrag is aanzienlijk lager dan wanneer hij afgelopen zomer zou zijn verkocht.

Wim Beekman, algemeen directeur van Emmen, vreest dan ook dat de club geld misloopt. 'Wij denken recht te hebben op een hoger geldbedrag dan ADO ons heeft voorgesteld. Het gaat om veel geld, zo’n zes tot zeven procent van onze totale begroting. Bovendien moeten we paal en perk stellen aan dergelijke constructies.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen