Chery lijkt in Groningen volledig uit de knop te springen

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de eerste speelronde was dat FC Groningen-aanvaller Tjaronn Chery. Afgelopen maandag gingen de loketten bij Stadion Euroborg wat vroeger open. Een run op de seizoenkaarten is een groot woord, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om na de eerste dag lijstaanvoerder van de Eredivisie te zijn.

Chery lijkt in Groningen volledig uit de knop te springen

Het stond eigenlijk al in de sterren geschreven. De grote Tjaronn Chery Show is begonnen, zo was onlangs al te lezen in de VI-serie Pezen in de Provincie. 'Chery rent, schopt, coacht, dirigeert en schiet ook een bal onberispelijk binnen.' Toch nog een beetje sceptisch over die wierookwalmen trokken we afgelopen zaterdag naar De Goffert. Maar de scepsis bleek volledig onterecht. Wát een drive. De energiebron van Chery was groter dan die van heel Feyenoord bij elkaar, een dag later in Zwolle. In z’n eentje verplaatste Tjaronn Chery het spel naar de helft van NEC. Jongens als Filip Kostic en Giliano Wijnaldum leken een paar centimeter te groeien door de voortdurende aanvoer van mooie passjes en mogelijkheden tot afspelen.

Chery speelt met een ongekende branie en lijkt in Groningen binnen tien dagen volledig uit de knop te springen. Eigenlijk verdiende hij een 9. Maar daarvoor was de tegenstand van zijn NEC-opponenten net wat te matig.

De Nijmegenaren lieten zich in de gebieden die Chery bestreek volkomen wegtikken. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de mooie voetbalavond in Nijmegen kwam in ieder geval op het conto van Tjaronn Chery.

Hij en niemand anders stond aan de basis van de 4-1 overwinning van de noorderlingen. FC Utrecht, zondag tegenstander in Stadion Euroborg, is bij deze alvast gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's