Chery oogst applaus met dubbelslag, debuut Ebecilio

Tjaronn Chery heeft Queens Park Rangers met twee doelpunten langs Rotherham United geleid. Kyle Ebecilio debuteerde voor Nottinham Forest, waar Dorus de Vries een heldenrol vervulde.

Queens Park Rangers - Rotherham United 4-2
Tjaronn Chery heeft met zijn eerste twee doelpunten in het Championship - het tweede niveau in Engeland - Queens Park Rangers op het goede spoor gezet tegen Rotherham United. Vlak voor rust schoot de 27-jarige middenvelder beheerst raak op aangeven van spits Charlie Austin. Vlak na de hervatting was het opnieuw raak, toen Chery een voorzet Massimo Luongo binnengleed.

De Nederlandse Rotherham-keeper Kelle Roos werd ook nog tweemaal gepasseerd door Austin, terwijl Jonson Clarke-Harris en Tom Thorpe succesvol waren namens de bezoekers: 4-2. Chery werd in de extra tijd beloond voor zijn aandeel in de zege met een publiekswissel. Leroy Fer ontbrak bij QPR in de wedstrijdselectie.

Bolton Wanderers – Nottingham Forest 1-1
Op bezoek bij Bolton Wanderers eiste Nottingham Forest-doelman Dorus de Vries een hoofdrol op. De voormalige keeper van ADO Den Haag stopte vroeg in de tweede helft een strafschop van Gary Madine. De bezoekers leken met de zege aan de haal te gaan door een treffer van David Vaughan, die in de 81ste minuut scoorde. De doelpuntenmaker kwam met nog een kwartier te spelen in het veld voor FC Twente-huurling Kyle Ebecilio, die zijn debuut maakte. In de absolute slotminuut gooide Stephen Dobbie roet in het eten. De invaller stond enkele minuten in het veld toen in de vierde minuut van de blessuretijd doelman De Vries passeerde.

Burnley - Brentford FC 1-0
Marinus Dijkhuizen heeft zijn eerste competitienederlaag als manager van Brentford FC geleden. Uit tegen Burnley ging de Nederlandse oefenmeester met 1-0 onderuit door een doelpunt van Michael Keane. Na drie wedstrijden staat Brentford met vier punten in de middenmoot, al hebben de meeste teams een wedstrijd meer achter de rug.