VI Live: Chery boekt zege, Spaanse primeur lonkt in CL

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Dit liveblog is nu gesloten. Uiteraard zijn alle hoogtepunten van de avond hieronder nog terug te lezen.

22.46 uur: PRIMEUR LONKT
Als Valencia zich na de 3-1 thuiszege op Monaco kwalificeert, kunnen er voor het eerst vijf Spaanse ploegen meedoen aan de groepsfase van de Champions League.

LANDGENOTEN: Tjaronn Chery heeft zijn eerste zege met QPR in het Engelse Championship binnen. Met de Nederlander in de basis werd een 2-0 achterstand tegen Wolverhampton Wanderers omgebogen in een zege (2-3). Chery werd vlak voor tijd gewisseld, toen de eindstand al op het bord stond.

22.41 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
In drie wedstrijden werd in de extra tijd nog gescoord. Jean-Paul Boëtius debuteerde voor FC Basel, Nadir Çiftçi viel nog in bij Celtic.

22.39 uur: WEER ZAHAVI
Eran Zahavi verpest het debuut van Jean-Paul Boëtius door in de 96ste (!) minuut gelijk te maken. FC Basel - Maccabi Tel Aviv 2-2.

22.37 uur: DOELPUNT MALMÖ
Wat een tegenvaller voor Celtic. Op de valreep ramt Jo Inge Berget na een slecht verwerkte corner de 3-2 binnen. Dat belooft een spannende return in Zweden tussen Celtic en Malmö FF.

22.35 uur: DOELPUNT DINAMO ZAGREB
Drie minuten in de extra tijd maakt Josip Pivaric de mooiste goal van de avond! Met een verwoestende uithaal in de winkelhaak bezorgt hij de Kroaten een zege op Skënderbeu.

22.29 uur: DOELPUNT BASEL
Breel-Donald Embolo zet de club van Jean-Paul Boëtius twee minuten voor tijd met een schuiver op 2-1 tegen Maccabi.

22.26 uur: VALENCIA NEEMT AFSTAND
Na een scrimmage valt de bal precies goed voor Sofiane Feghouli, die met een hard schot 3-1 maakt voor Valencia tegen AS Monaco.

22.09 uur: GELIJKMAKER DINAMO ZAGREB
El-Arbi Hilal Soudani tikt een mooi uitgespeelde aanval binnen. Skënderbeu - Dinamo Zagreb is 1-1.

22.08 uur: DEBUUT BOËTIUS
En daar is Jean-Paul Boëtius. Met rugnummer 77 betreedt de ex-Feyenoorder het veld, als vervanger van doelpuntenmaker Matias Delgado.

22.03 uur: MARGE WEER TWEE IN GLASGOW
Leigh Griffiths ziet dat keeper Johan Wiland niet goed staat opgesteld en verschalkt de keeper met een leep kopballetje. Celtic nu op 3-1 tegen Malmö FF.

21.59 uur: DOELPUNT PAREJO
Met een gelukje zet Daniel Parejo Valencia weer op voorsprong tegen AS Monaco. Zijn inzet wordt van richting veranderd, maar zeilt wel binnen (2-1).

21.54 uur: MALMÖ KOMT TERUG
Met een verwoestende knal maakt Jo Inge Berget 2-1 namens Malmö. Uitgerekend hij, die vorig seizoen nog op huurbasis bij tegenstander Celtic speelde. Maar nog wel een achterstand voor de Zweden.

21.50 uur: GELIJKMAKER MONACO
Net als in de eerste helft een snelle goal in Valencia! Nu is het Mario Pasalic namens Monaco, 1-1 in Mestalla.

21.48 uur: HARDE BOTSING IN WENEN
De tweede helften zijn begonnen, maar in Wenen kan Taras Stepanenko (Shakhtar) na de harde botsing met Srdjan Grahovac (Rapid) van vlak voor rust niet verder.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Er is inmiddels op alle velden gescoord.

De ruststanden:
FC Basel - Maccabi Tel Aviv 1-1
Celtic - Malmö FF 2-0
Skënderbeu - Dinamo Zagreb 1-0
Valencia - AS Monaco 1-0

21.28 uur: DOELPUNT MARLOS
Marlos zet Shakhtar Donetsk op 0-1 in Wenen. De Braziliaan speelt zijn tegenstander van Rapid uit en schuift via de binnenkant van de paal binnen.

21.24 uur: GELIJKMAKER FC BASEL
Matias Delgado repareert de schade namens de club van Jean-Paul Boëtius. Vanaf de penaltystip maakt hij geen fout tegen Maccabi (1-1).

21.22 uur: DOELPUNT SHKEMBI
Bledi Shkembi zet Skënderbeu op 1-0 tegen Dinamo Zagreb. Gaan de Albanezen voor een stunt zorgen? Nog nooit plaatste een Albanese club zich voor de groepsfase van de Champions League.

21.21 uur: NOG GEEN GOALS IN WENEN
Typerend was een vrije trap van Thanos Petsos, de specialist van Rapid. Hij joeg de bal vanaf een mooie plek een meter of tien over het doel van Shakhtar Donetsk.

21.16 uur: DOELPUNT MACCABI
Maccabi Tel Aviv neemt verrassend de leiding bij FC Basel. Eran Zahavi zet de bezoekers op 0-1.

Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv) mag zich nu met vijf treffers gedeeld topscorer noemen van de Champions League-voorrondes.

21.11 uur: VEEL ONVRIENDELIJKHEDEN IN ALBANIË
Bij Skënderbeu - Dinamo Zagreb zijn nog geen doelpunten gemaakt, maar heeft de arbitrage zijn handen vol aan een paar harde duels. Wonderwel nog geen kaarten daar.

20.59 uur: EINDE WEDSTRIJD JANKO
Voor Marc Janko zit het avondje Champions League er al op. De Oostenrijkse spits, in het verleden nog actief voor FC Twente, miste eerst een grote kans op 1-0 tegen Maccabi. Een paar minuten later moet hij er geblesseerd af en wordt hij vervangen door Shkelzen Gashi.

20.55 uur: DOELPUNT BITON
En binnen tien minuten staat Celtic op 2-0 tegen Malmö. De Israëliër Nir Biton kopt een corner binnen namens het team van Virgil van Dijk.

20.48 uur: DOELPUNT RODRIGO
Ook Valencia kent een bliksemstart! Rodrigo mag helemaal vrij binnen tikken tegen AS Monaco. 1-0 voor de Spanjaarden.

20.47 uur: DOELPUNT GRIFFITHS
Celtic komt op voorsprong door Leigh Griffiths! Hij schuift binnen op aangeven van Stefan Johansen. Celtic - Malmö 1-0.

20.45 uur: AFTRAP VIJF DUELS
Er is op vijf velden afgetrapt. Hier nogmaals het programma.

FC Basel - Maccabi Tel Aviv
Celtic - Malmö FF
Rapid Wien - Shakhtar Donetsk
Skënderbeu - Dinamo Zagreb
Valencia - AS Monaco

20.34 uur: UITSLAGEN DINSDAG
Ook dinsdag werden er al vijf duels gespeeld, waarbij Memphis Depay met twee treffers de show stal bij Manchester United.

De uitslagen:
FC Astana - APOEL Nicosia 1-0
BATE Borisov - Partizan Belgrado 1-0
Lazio - Bayer Leverkusen 1-0
Manchester United - Club Brugge 3-1
Sporting Lissabon - CSKA Moskou 2-1

Memphis Depay scoorde namens Manchester United twee keer tegen Club Brugge (3-1).

20.21 uur: OPSTELLINGEN VALENCIA - AS MONACO
De topper van vanavond gaat tussen Valencia en AS Monaco. Bij de thuisclub geen Zakaria Bakkali, die niet bij de selectie zit.

De opstellingen
Valencia: Ryan, Barragán, Gayá, Mustafi, Vezo, Enzo, Parejo, De Paul, Feghouli, Rodrigo, Alcácer.
Monaco; Subasic, Ragic, Carvalho, Wallace, Elderson, Fabinho, Toulalan, Pasalic, Silva, Martial, Cavaleiro.

20.07 uur: KUIPERS FLUIT IN WENEN
Niet alleen enkele Nederlandse voetballers, maar ook Team Kuipers komt in actie vanavond. Björn Kuipers fluit Rapid Wien - Shakhtar Donetsk.

19.59 uur: BOËTIUS OP DE BANK
Jean-Paul Boëtius moet het doen met een plek op de bank, als zijn nieuwe club FC Basel het zometeen opneemt tegen het Maccabi Tel Aviv van technisch directeur Jordi Cruijff.

19.53 uur: OPSTELLING CELTIC
Virgil van Dijk heeft vanavond een basisplaats tegen Malmö FF, Nadir Çiftçi zit op de bank en Derk Boerrigter behoort niet tot de selectie.

De opstelling
Celtic: Gordon; Lustig, Boyata, Van Dijk, Izaguirre; Brown, Bitton; Forrest, Johansen, Armstrong; Griffiths.

19.45 uur: VANAVOND VIJF DUELS
Er worden vanavond vijf heenwedstrijden gespeeld in de laatste voorronde voor een ticket in de groepsfase van de Champions League. Alle wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Het programma:

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.