Chery geniet van heldenrol in voorportaal Champions League

Reacties

Maccabi Haifa heeft zich op de drempel van de Champions League gemanoeuvreerd. Matchwinner Tjaronn Chery (34) is optimistisch gestemd.

Chery geniet van heldenrol in voorportaal Champions League
© Imago
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
3 - 2
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado

Afgelopen seizoen was voor Maccabi Haifa een bijrol weggelegd op het Europese podium, waar het in de Conference League-groep van Feyenoord als laatste eindigde. Dit jaar lonkt een plaats op het hoogste podium. Met dank aan Chery mag de Israëlische club dromen van de Champions League.

Chery was dankzij zijn winnende knal de gevierde man in het duel met Rode Ster Belgrado in de play-offs van de Champions League. 'Ik heb er echt van genoten', zei de aanvallend ingestelde middenvelder na de 3-2 zege. 'We wilden zo'n wedstrijd op dit niveau winnen. We hebben hier zolang op gewacht en nu is het gebeurd.'

De in Den Haag geboren middenvelder, die in Nederland speelde voor onder andere FC Groningen, ADO Den Haag en FC Emmen, beseft dat de klus nog niet geklaard is. 'We hebben volgende week nog een volgend doel. Ik hoop dat we genoeg hebben gedaan. Het zal een andere wedstrijd worden, maar als we spelen zoals we hebben gedaan dan is de kans op kwalificatie groot.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.