Chery bereikt op wonderlijke manier de Champions League met Maccabi Haifa

Tjaronn Chery staat voor een debuut in de Champions League. Dinsdagavond bereikte de ex-aanvaller van clubs als FC Twente, ADO Den Haag en FC Groningen de groepsfase op wel heel bijzondere wijze.

Rode Ster Belgrado
2 - 2
Maccabi Haifa

Chery was in de heenwedstrijd erg belangrijk geweest met een doelpunt in de 3-2 overwinning op Rode Ster Belgrado, dat winnende doelpunt bleek een week later nóg waardevoller te zijn. Vanwege de 2-1 stand in Servië leek de returnwedstrijd tussen Rode Ster en Haifa af te stevenen op verlenging. Aleksandar Pesic en Mirko Ivanic scoorden namens de thuisclub, Daniel Sundgren deed nog voor rust wat terug namens Haifa, keeper Milan Borjan blunderde na zijn schot van afstand.

Vervolgens leek niemand meer de ban te kunnen breken voor de beslissing in dit tweeluik, tot aan de allerlaatste seconden van de reguliere speeltijd. Haifa bracht een vrije trap in voor een laatste offensief en tot ieders verbazing verwerkte Rode Ster-invaller Milan Pavkov de bal extreem slecht, waardoor hij zijn eigen doelman verschalkte.

Het is voor de derde keer dat Haifa in de groepsfase van de Champions League staat, de laatste keer was in 2009. Eerder op de avond bereikten ook Benfica en Viktoria Plzen de groepsfase. Vorig seizoen sneuvelde Haifa nog als nummer vier in de Conference League-groep met Feyenoord.