Chelsea zonder Terry, Aké en John op de reservebank

Chelsea begint woensdagavond om 20.45 aan de finale van de Europa League zonder aanvoerder John Terry. De 32-jarige aanvoerder van de Blues ontbreekt in de wedstrijdselectie door de enkelblessure die hij zaterdag opliep tegen Aston Villa. Bij Benfica start Ola John op de bank.

Chelsea zonder Terry, Aké en John op de reservebank

Door de afwezigheid van Terry is er ook in de dug-out van Chelsea plaats voor een Nederlander. De achttienjarige Nathan Aké mag in de Amsterdam Arena plaatsnemen op de bank naast manager Rafael Benítez, die Gary Cahill en Branislav Ivanovic in het hart van de defensie heeft geposteerd.

Benítez moet behalve Terry ook Eden Hazard (hamstring) missen. Daardoor is er rechts op het middenveld plaats voor Ramires, die Fernando Torres samen met Juan Mata en Oscar van bruikbare ballen moet voorzien onder toeziend oog van scheidsrechter Björn Kuipers.

Aan de kant van Benfica heeft John op de linkerflank plaats moeten maken voor Nicolás Gaitán. De 25-jarige Argentijn speelde dit seizoen ook al enkele keren in de rug van diepe spits Oscar Cardozo. De Paraguayaan krijgt woensdagavond gezelschap van collega-spits Rodrigo, die Lima (in de Portugese competitie clubtopscorer van Benfica met achttien treffers) op de bank houdt.

In de Europa League is Cardozo dit seizoen clubtopscorer met zes treffers. Bovendien scoorde de 29-jarige Paraguayaan ook in het hoofdtoernooi van de Champions League al twee keer. Benfica: Artur; André Almeida, Luisão, Garay, Melgarejo; Enzo Pérez, Matic; Salvio, Rodrigo, Gaitán; Cardozo.

Chelsea: Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Ashley Cole; Lampard, David Luiz; Ramires, Mata, Oscar; Fernando Torres.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen