Chelsea tegen Benfica zonder Hazard, Terry vraagteken

Chelsea moet het woensdag in de Europa League-finale tegen Benfica stellen zonder Eden Hazard en mogelijk ook John Terry. De 22-jarige Belgische aanvaller heeft te veel last van een hamstring, terwijl Terry nog moet zien hoe hij herstelt van zijn enkelblessure.

Chelsea tegen Benfica zonder Hazard, Terry vraagteken

'We zullen moeten afwachten hoe hij zich morgen voelt. Het is geen beste blessure, maar we zullen het vandaag aankijken en dan een beslissing nemen', aldus manager Rafael Benítez tijdens de persconferentie een dag voor de aftrap van de eindstrijd in de Amsterdam Arena.

Waar Benfica Chelsea de favorietenrol toespeelde, weigert Benítez die te accepteren. 'Ik zie geen favoriet. Jorge Jesus is een goede manager. Benfica heeft een goed seizoen gehad en speelt goed in Europese wedstrijden. Ik denk dat het voor iedereen een interessante finale zal worden, want beide ploegen beschikken over ervaring.' Als het op het spelen van Europese finales aankomt, lijkt de ervaring van Chelsea doorslaggevend. The Blues verloren in 2008 de Champions League-finale van Manchester United na strafschoppen, maar namen een jaar terug revanche voor die nederlaag door Bayern München na penalty's te verslaan (foto midden). Van dat winnende team zijn veel spelers ook woensdag in Amsterdam van de partij.

Clubtopscorer aller tijden Frank Lampard hoopt dat die overwinning hemzelf en zijn ploeggenoten tegen Benfica opnieuw tot grote hoogte doet stijgen. 'Vorig jaar is een bron van inspiratie. We waren toen waarschijnlijk de underdog, maar als je een paar finales hebt meegemaakt kom je erachter dat de kleine dingen het verschil maken. En Benfica is een goede ploeg, net als Bayern dat was.'

WeerzienLampard speelt de laatste tijd op het middenveld steeds vaker samen met David Luiz, die van oorsprong centrale verdediger is. De 26-jarige Braziliaan kwam in januari 2011 voor dertig miljoen euro over van Benfica en kijkt uit het naar het beladen weerzien in Amsterdam met zijn voormalige werkgever.

'Dit is een speciaal moment voor me, erg emotioneel. Iedereen weet dat ik Benfica in mijn hart heb zitten. Maar als de wedstrijd eenmaal is begonnen, vergeet je alles. Ik wil nu winnen met Chelsea, ik wil deze prijs pakken. Want het is een belangrijke finale in een belangrijke competitie', aldus David Luiz op de website van de UEFA.

'Het wordt een fantastische wedstrijd tegen een historische club, die we móéten winnen', vervolgt de man met het vervaarlijke afstandsschot. Wel vreest hij de manier van spelen van de club waar hij ruim vier jaar onder contract stond. 'Benfica hanteert een geweldige filosofie. Als ze de bal hebben, zetten ze enorm veel druk. Daarom is het erg lastig om tegen ze te spelen. We moeten voorbereid zijn op alle denkbare scenario's.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen