Chelsea worstelt zich dankzij Diego Costa langs Norwich

Reacties

Chelsea heeft zijn eerste stap richting de topvier gezet. Thuis werd gewonnen van Norwich City (1-0), al was het optreden van de Londenaren nog niet overtuigend.

Chelsea worstelt zich dankzij Diego Costa langs Norwich

Zeker niet zo overtuigend als de woorden van manager José Mourinho, die zich voorafgaand aan het duel geen enkele zorgen maakte over de benarde positie waarin zijn club verkeert. Zelfs de huidige selectie schat hij goed genoeg in voor een eindklassering bij de beste vier in de Premier League.

Chelsea verloor echter vier van de laatste vijf wedstrijden en was inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats in de Premier League. Norwich, een plek hoger op de ranglijst dan de Londenaren, had er met twee punten in zijn laatste vijf uitduels ook weinig van gebakken.

Het initiatief lag zaterdagmiddag bij The Blues, maar net als tegen Manchester City (2-1) bleek het elftal van Alex Neil een uiterst taaie opponent. Pas na ruim een uur spelen vond Diego Costa een gaatje na een snel genomen vrije trap van Cesc Fabregas (1-0). Kurt Zouma raakte de lat bij een poging de marge te verdubbelen, waarna Asmir Begovic met zijn vingertoppen de gelijkmaker van Robert Brady voorkwam. Zo bleven de punten op Stamford Bridge.

De overwinning op Norwich geeft Mourinho, die nu met zijn elftal naar de vijftiende plek stijgt, in elk geval tot dinsdag even lucht. Dan moet Chelsea op bezoek bij Maccabi Tel Aviv in de Champions League, waarin het met Zenit Sint-Petersburg strijdt om een plek in de volgende ronde. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.