Courtois traint weer mee bij defensief geplaagd Chelsea

Reacties

Thibaut Courtois heeft donderdag zijn rentree gemaakt op de groepstraining van Chelsea. De Belgische doelman lijkt daarmee op schema te liggen om in ieder geval begin december weer onder de lat te staan bij de ploeg van manager José Mourinho.

Courtois traint weer mee bij defensief geplaagd Chelsea

Courtois speelde dit seizoen pas vier wedstijden voor Chelsea, omdat de 23-jarige sluitpost in september tijdens een training een meniscusblessure opliep. Een operatie bleek noodzakelijk, waardoor The Blues de in 2011 van RC Genk overgenomen international nu al ruim twee maanden hebben moeten missen.

Met Asmir Begovic als diens vervanger verging het Chelsea vooral in de Premier League uitermate slecht. De kampioen van Engeland staat na twaalf speelronden op de teleurstellende zestiende plaats met slechts elf punten. Bovendien incasseerden alleen AFC Bournemouth (25) en Sunderland (26) meer treffers dan Chelsea (23), dat op weg naar de titel in 2014/15 slechts 32 doelpunten tegenkreeg in een heel seizoen.

Wanneer Courtois zijn rentree kan maken is nog onduidelijk, al denken Engelse media dat Mourinho de 1 meter 99 lange keeper op 9 december in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen FC Porto in ieder geval weer wil inzetten. De Londense derby van volgende week zondag tegen Tottenham Hotspur lijkt nog wat te vroeg te komen voor Courtois, die sinds vorig jaar eerste doelman is van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.