Chelsea neemt clubloze ex-wereldkampioen op proef

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe doelman is Chelsea uitgekomen bij Marco Amelia. De 33-jarige Italiaan is op proef bij The Blues.

Chelsea neemt clubloze ex-wereldkampioen op proef

Vanwege de knieblessure van Thibaut Courtois, die nog enkele maanden is uitgeschakeld, heeft Chelsea hard een extra keeper nodig. Behalve Asmir Begovic heeft manager José Mourinho namelijk alleen de beschikking over de onervaren Jamal Blackman. De Engelse kampioen is daarop uitgekomen bij de transfervrije Amelia.

De opmerkelijke carrière van Amelia krijgt daardoor een bijzonder nieuw hoofdstuk. De 33-jarige sluitpost behoorde in 2006 als reservekeeper tot de Italiaanse selectie die wereldkampioen werd. Een prachtige loopbaan leek voor hem in het verschiet te liggen, maar Amelia's carrière raakte in het slop na een transfer naar AC Milan in 2010.

Amelia was vier jaar lang reserve in San Siro en vond daarna geen nieuwe club. Hij baarde vervolgens opzien door in de herfst van 2014 als erevoorzitter/technisch directeur/speler aan de slag te gaan bij zesdeklasser Rocca Priora. Daar speelde hij slechts een wedstrijd, waarna hij zich tot het einde van het seizoen verbond aan Serie B-club Perugia. Vervolgens maakte Amelia opnieuw een frappante keuze, door zich afgelopen zomer als speler/erevoorzitter aan derdedivisionist Lupa Castelli Romani te verbinden. Enkele weken later ontbond hij zijn contract zonder ook maar een duel te hebben gespeeld, waardoor hij nu transfervrij is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.