Vic Rozendaal bijna wereldberoemd, Jol altijd fan van Bale

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vic Rozendaal bijna wereldberoemd, Jol altijd fan van Bale

• De naam Vic Rozendaal zal bij niemand een belletje doen rinkelen, maar bijna was zijn treffer van zaterdagmiddag de hele wereld over gegaan. Want als deze vrije trap van de speler van CSL Leeuwarder Zwaluwen (Tweede Klasse) in het net was beland, zou Rozendaal in één klap wereldberoemd zijn geworden. Uiteindelijk was het voor hem toch een mooie middag: hij won met zijn ploeg met 7-2 van VVI en tekende uiteindelijk voor de laatste treffer van het duel.

'Tottenham bood mij Bale aan toen ik naar Hamburger SV ging. We moesten tussen de vijf en zes miljoen voor hem betalen. Dat wilde HSV niet.'
• Als manager van Tottenham Hotspur werkte Martin Jol samen met Gareth Bale en beiden hadden bij Hamburger SV bijna opnieuw samengewerkt. Ook als trainer van Ajax was Jol in de zomer van 2009 dicht bij een hereniging met de Welshman, die in de zomer van 2013 voor liefst honderd miljoen euro verhuisde naar Real Madrid. (TalkSport)

'Ik weet dat jullie allemaal meer van mij verwachten. Niet alleen meer doelpunten, maar ook meer geniale acties. Als ik de tijd krijg, zal ik laten zien dat ik inderdaad een genie ben.'
• Op zijn Instagram-account belooft Mario Balotelli verbetering. Sinds hij AC Milan afggelopen zomer verruilde voor de Liverpool, was hij nog maar één keer trefzeker. 'Ik wil de supporters die het spandoek hebben gemaakt bedanken.'

'In de kleedkamer is het net alsof hij er helemaal niet is. Je moet de woorden uit hem trekken. Op het veld heeft Balotelli die bijna spottende houding die je boos maakt, maar diep van binnen is hij een goede jongen.'
• We blijven bij Balotelli, want Marco Amelia doet een boekje open over de aanvaller. Beiden speelden samen bij AC Milan, maar afgelopen zomer scheidden hun wegen. Waar de spits dus vertrok naar Liverpool, is doelman Amelia nog altijd op zoek naar een nieuwe club.

• Na de hevige overstromingen in Genua besloot Luca Antonini zijn handen uit de mouwen te steken. De verdediger van Genoa hielp samen met zijn vrouw de straten schoon te maken. De 32-jarige Antonini had namelijk toch een vrij weekeinde vanwege de interlands.

'Er wordt niet gefeest, we focussen direct op Bosnië-Herzegovina'
Marc Wilmots wil niets weten van een feest na de 6-0 zege van België op Andorra. De bondscoach is resoluut en eist maandag de volgende prestatie van zijn team.

• Overigens bleek de suprematie van De Rode Duivels toch vooral uit andere cijfers. Zo ondernam België 44 doelpogingen, terwijl Andorra in de volledige negentig minuten tot slechts 46 passes kwam... Dat er van die 44 doelpogingen slechts zeventien tussen de palen waren, getuigt overigens niet echt van doelgerichtheid.

'Wayne Rooney maakt grapjes tegen mij en Ángel di María, maar eerlijk gezegd begrijpen wij die humor niet. We spreken namelijk geen Engels.'
• Manchester United-verdediger Marcos Rojo doet een bekentenis: hij snapt de humor van aanvoerder Rooney niet, omdat hij de taal nog niet onder de knie heeft. Rojo en Di María zijn inmiddels - op initiatief van manager Louis van Gaal - begonnen aan een taalcursus: 'Binnenkort begrijp ik dus de grappen van Rooney', is Rojo hoopvol. (Daily Express)

• De Brazilianen hebben zaterdagmiddag een 2-0 zege geboekt op aartsrivaal Argentinië, maar de training voorafgaand aan het oefenduel in Peking ging er pittig aan toe. Tijdens het afsluitende partijspel zijn Thiago Silva en Neymar lekker aan het schoffelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.