Chelsea wil via Wembley naar nieuw Stamford Bridge

Reacties

Chelsea wil Stamford Bridge omtoveren tot Cathedral of Sport. De Londense club heeft inmiddels ook al een poging gewaagd om Wembley als tijdelijke thuisbasis vast te leggen.

Chelsea wil via Wembley naar nieuw Stamford Bridge

Om een capaciteit te krijgen die passend is bij de status van Europese topclub heeft Chelsea ambitieuze plannen gemaakt om Stamford Bridge een compleet nieuw gezicht te geven en zestigduizend man te kunnen herbergen. Aan alle zijdes moeten nieuwe tribunes verrijzen, gebouwd in een stijl die is geïnspireerd op de kathedraal van de Londense Westminster Abbey.

Onderdeel van de plannen voor de Cathedral of Sport – geschatte kosten 700 miljoen euro – is het vinden van tijdelijk onderdak tijdens de bouw vanaf medio 2017. De keus lijkt daarbij gevallen op Wembley. Volgens The Times hebben The Blues aangeboden om vijftien miljoen euro per jaar te betalen voor het gebruik van het nationale stadion.

Met dat aanbod zou Chelsea ook stadgenoot Tottenham Hotspur aftroeven. Die club wil ook graag uitwijken naar Wembley als White Hart Lane vanaf 2017 onder handen wordt genomen. The Spurs boden ruim elf miljoen euro per jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.